Бизнесът със сватби се променя по интересен начин във време

...
Бизнесът със сватби се променя по интересен начин във време
Коментари Харесай

Как сватбите „избягаха” в Instagram


Бизнесът със сватби се трансформира по забавен метод във време на пандемия
(снимка: CC0 Public Domain)

Сватбеният бизнес е един от най-силно потърпевшите от пандемията „ ковид ”. Но в този момент, става известно, този бранш се трансформира по забавен метод: той „ бяга ” в обществената мрежа Instagram.

Към края на март всеки от клиентите на сватбената агентка Кат Фъргюсън е отменил или отсрочил сватбата си. Нейната компания за брачни церемонии „ Little Creek Events ” има 20 събития, планувани за пролетта и началото на лятото на 2020 година След появяването на Covid-19 обаче няма нито едно.

„ Навлязох във време за размисъл ”, споделя тя пред The Verge. „ Станах доста тиха в Instagram. Не усещах, че има нещо, което мога да обявявам, което е уместно или прелестно. Не можах да обявявам сватби, когато хората отменяха сватбите си ”.

Компанията на Фъргюсън е основана в Съединени американски щати: в Охай, Калифорния – самобитен анклав в основата на планината Топатопа покрай Санта Барбара. Преди пандемията двойки от целия свят вървят там, с цел да провеждат своите събития. По размер сватбите варират от 120 до 180 души. С налагането на ограниченията за отдалеченост обаче събитията внезапно секват.

Фъргюсън следи по какъв начин двойките стартират да се женят безшумно и небрежно в обредния дом, съвсем самички, притихнали, без тържества или единствено с най-близките хора. Няма звук, няма бурни овации, няма екзалтирана аудитория. Тогава ѝ хрумва концепция. „ Казах си, дано вършим това, което хората желаят ”, споделя тя. „ Хората желаят да „ избягат ”, само че не желаят да жертват стила ”.

Ето по този начин се ражда микросватбата. Тя е тиха и скромна, само че когато погледнете фотосите в Instagram, няма да разберете това. Напротив. Когато видите фотосите, ще си помислите, че двойките са се женили я в Лас Вегас, я на друго някое от най-лъскавите места на света.

Преобразената женитба е с малко посетители – с 10-12 души, тъй като общо взето толкоз е ограничаването за „ всеобщи събирания ” сега на доста места по света. Празненството е малко. И все пак фото-историята от събитието е обилна, омайна – „ като в тези времена ”. В Instagram сватбата бива запечатана като приказно прекарване. Изглежда по този начин, като че ли младоженците и задачите им семейства „ три дни яли, пили и се веселили ”.
още по тематиката
Как се случва това? Вместо заведения за хранене с големи маси в този момент „ теренът ” на една женитба е дребен брачен център, където има всичко – декори с бледорозови цветя, плетени столове и добре подредена кактусова градина, да вземем за пример. Всичко е красиво като в приказка.

Церемониите се организират навън. Мястото на осъществяване, свещеникът, флоралната арка, музиката – всичко е изпипано до последния подробност.

Но най-много изпипани са фотосите. Те се вършат да наподобяват по този начин, като че ли са снимани преди пандемията. Булките носят цветни корони, шампанско се лее в кристални чаши. Минималистично е и в това време паметно. Няма потребност от 150 души, с цел да се запечата светлият миг, нали?

Сватбеният бизнес към момента следи по какъв начин множеството двойки отсрочват сватбените си дати за някое време през 2021 година Все повече хора обаче не имат вяра, че до тогава всичко ще се оправи. Все повече хора одобряват, че животът в условия на ковид е „ новата норма ” – малко хора, физическа отдалеченост, маски, ръкавици…

В тази конюнктура новият брачен модел почита всички правила на сигурността, само че в това време прави по този начин, че денят е запаметяващ се, блестящ, приказен – и светът наподобява същият както преди – несъмнено, в Instagram.

Освен всичко, за сватбените организации това е нова опция. Сега Фъргюсън възнамерява по три до пет церемонии дневно! Всяка двойка организира своя брачен обред в границите на час – час и половина. Организацията е съвършена и хората в никакъв случай не виждат друга женитба, тъй че всяко събитие се усеща като особено и неповторимо.

Нетърпеливите да сключат брак се възползват и броят на събитията на агентката още веднъж пораства. Тя даже споделя, че възнамерява да резервира организирането на „ микросватби ”, даже откакто пандемията отшуми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР