Бизнесът пое ангажимент да не работи с прекомерни надценки на

...
Бизнесът пое ангажимент да не работи с прекомерни надценки на
Коментари Харесай

Бизнесът пое ангажимент да не работи с прекомерни надценки на горивата


Бизнесът пое ангажимент да не работи с несъразмерни надценки на горивата. Това оповестиха от Българската петролна и газова асоциация след срещата с премиера Кирил Петков.

В същото време превозвачите готвят митинг на 27 април.

Фирмата на Николай Зехирев има три камиона. Разходите за гориво към този момент покрива мъчно

„ Без никаква облага за мен, сега виждам да си запазя личния състав на работа “, сподели Николай Зехирев.

Превозвачите упорстват да се отстрани биокомпонентата на горивата за 6 месеца- това съгласно тях ще смъкне цената на литър с 10-15 стотинки. И с още 33 стотинки, в случай че акцизът падне на половина за половин година.

„ Ние сме натиснати до стената, няма на къде да мърдаме, към този момент оттук насетне фалираме”, съобщи Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи.

Браншът е и срещу по-високи тол такси и такси за второкласните пътища:

„ При състояние, че и министър председател, и министър на районното развиване споделят, че положението на пътищата е непоносимо, ние да караме с цени, които са като на Германия е смущаващо “, разяснява Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

„ Националният бюджет ще влага 2 милиарда и половина лв. в поправки, поддръжка и ново строителство на пътища, да не можем да съберем и половин милиард от тол, няма за къде повече да се отстъпва. Тези две години бяха почивка, стига толкоз “, означи Гроздан Караджов, министър на районното развиване и благоустройството.

Протести ще има в огромните градове, а в центъра на столицата ще дойдат рейсове и камиони. Ако настояванията им не бъдат чути, превозвачите са подготвени да затварят граници и автомагистрали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР