Бизнесът непрекъснато се развива - разширява или свива, което е

...
Бизнесът непрекъснато се развива - разширява или свива, което е
Коментари Харесай

Мениджърски рокади в застрахователни компании

Бизнесът непрестанно се развива - уголемява или свива, което е обвързвано и зависи както от съответната икономическа среда, по този начин и от хората, които са в ръководството на една компания. Комисията е разгледала и одобрила промени в мениджмънта на няколко застрахователни компании у нас. 

Комисията за финансов контрол е одобрила Марин Митев за изпълнителен член на Управителния съвет на

Застрахователна компания “Лев Инс ” АД.

Другите в оперативното ръководство на сдружението са Мирослава Спасова, Мария Масларова-Гъркова, Павел  Димитров, Валентин Ииев, София  Антонова и Миряна Иванова. В Надзорния съвет пък има трима члена. 

Дружеството е част от финансова група, работеща в региона на общо обезпечаване, животозастраховане, здравно обезпечаване и в допълнение пенсионно обезпечаване. Компанията е неоспорим пазарен водач в автомобилното обезпечаване, което съставлява най–големия дял от портфейлите на общозастрахователните сдружения в България.  
Теодора Димитрова-Пеева е получила утвърждение от КФН за пълномощник на

ОЗОФ " Доверие ЗАД “ - София.

В момента сдружението се ръководи от съвет на шефовете в състав: Мими Виткова-Петкова - изпълнителен шеф, Йорданка Петкова и Олег Недялков. 

" Обединен здравноосигурителен фонд Доверие " е застрахователно акционерно сдружение с предмет на активност: обезпечаване (доброволно здравно осигуряване); ръководство на набраните от застраховането средства; подписване на съпътстващи търговски покупко-продажби, обслужващи застраховането, които не опонират на нормативните условия по отношение на статута и активността на застрахователните сдружения и не са обект на други законови ограничавания, лицензии и позволения. „ Доверие - Обединен холдинг ” АД управлява директно 58 887 акции или 98.15% от капитала на застрахователия.

Одобрение е получил и Филип Михайлов за член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на

Застрахователна компания " Уника " АД и на Застрахователна компания " Уника Живот " АД.

Двете сдружения са част от интернационалната група " Уника Иншурънс Груп ".

От ноември 2020 година в " Уника България “ (ЗК " Уника “ АД и ЗК " Уника Живот “), като част от " Уника Груп “, която участва на застрахователния пазар в 18 страни и е номер 5 от застрахователните компании в Централна и Източна Европа, стартира развой на стратегическа промяна. Целта е компанията от ден на ден да ориентира продуктите и услугите си към потребителските потребности и желания. Водени от това предпочитание, целият бизнес на " Уника “ ще бъде структуриран към три бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.

" Уника Груп " (UNIQA Insurance Group AG) е един от водещите застрахователи на главните си пазари в Австрия и Централна и Източна Европа и двувековна история. " Уника България "   предлага продуктово портфолио по всички посоки в общото обезпечаване и животозастраховането.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР