Бизнесът настоява да се създаде електронна трудова книжка, която да

...
Бизнесът настоява да се създаде електронна трудова книжка, която да
Коментари Харесай

Измислиха как да спрат измамите със стаж

Бизнесът упорства да се сътвори електронна трудова брошура, която да размени хартиената. Темата е разисквана на среща на Българската стопанска камара с представители на Фондация "Право и Интернет " и Българската конфедерация по претовареност, написа

Целта й е да бъдат минимизирани отрицателните последствия за работещите при загуба и заличаване на трудовата брошура или липса на печати и подписи, както и да се увеличи контролът и да се понижат трудово-осигурителните измами.

Тя ще обезпечи достъп до вписаната в нея информация в действително време, показват от БСК.

По този метод ще отпадне нуждата от връчването на съобщение по член 62, алинея 5 от КТ на служащия или служителя, издаване на УП 2 и УП 3, изясняват от работодателската организация.

През последните няколко месеца екипи на БСК, взаимно с Българската асоциация за ръководство на хора (член на БСК) стартира взаимна работа по актуализиране на предлагането на преход от хартиена към електронна трудова брошура.

Преди да се премине към електронна трудова брошура, са нужни и редица нормативни промени, които следва да бъдат препоръчани в пакет. Напредъкът по цялостната идея и предложенията ще бъдат систематизирани и показани пред Социалното министерство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР