Бизнесът, местната и изпълнителната власт ще дискутират тази сряда на

...
Бизнесът, местната и изпълнителната власт ще дискутират тази сряда на
Коментари Харесай

Бизнесът, местна и изпълнителна власт дискутират европредседателството, инвестициите и иновациите на кръгла маса в Пловдив

Бизнесът, локалната и изпълнителната власт ще дискутират тази сряда на кръгла маса в Пловдив опциите на европредседателството за в допълнение привличане на вложения, както и засилващата се роля на нововъведенията. На фокус ще бъдат и опциите за публично-частно партньорство, за построяването на индустриални зони и свързаната с тях инфраструктура.

Кръглата маса ще се организира в една от залите на хотел „ Империал ”, а неин уредник е Българската организация за вложения. Целта е необятната общност и по-конкретно вложителите да бъдат осведомени за опциите и общата изгода от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Ще бъде подложен акцент върху нуждата от създаване на единна Европейски Съюз тактика за развиване на промишлеността, както и ще бъде прегледана връзката инвестиции-иновации.

Очакван резултат от дискусионната среща е да генерира хрумвания от бизнеса по отношение на привличане на нови евентуални вложители, които с избора си да се нареждат в България, затварят кръга „ производител-доставчик “. Идеята на подобен вид среща е даването на публичност в обществото и обезпечаването на информация за избора на даден вложител да осъществя своя план в даден регион.

Покани за наличие са изпратени до Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, Емил Караниколов, министър на стопанската система и енергетиката, Здравко Димитров, регионален шеф на Пловдив, Иван Тотев, кмет на Пловдив, инж. Пламен Панчев, съуправител на „Тракия икономическа зона“ и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР