Бизнесът има представителство в Общинския съвет във Варна, но не

...
Бизнесът има представителство в Общинския съвет във Варна, но не
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Бизнесът няма мнозинство в Общинския съвет

Бизнесът има посланичество в Общинския съвет във Варна, само че не и болшинство. Той не е свързан с администрацията, съобщи кметът на морския град Благомир Коцев пред. По думите му бизнесневинаги значи подмолни покупко-продажби.

„ Когато има пъстър общински съвет, не всеки път можеш да разчиташ на поддръжка. За мен би трябвало да се ръководи транспарантно. Опозицията цели да подлага на критика, само че, в случай че е градивно, а не с неоснователни нападки. Варна е комплициран град, само че след изборите и макар трудноститенещата постепенно се трансформират. ГЕРБ и " Възраждане " най-вече подлагаха на критика бюджета. Големите, значими комисииса бюджетната и по общинската благосъстоятелност. Не искахме да ги отстъпваме ”.

Според Коцев няма спор на ползи със заместник-кметовете Диан Иванов и Илия Коев.

„ Двама от петима от тях са свързани с мен. Работил съм с тях и са експерти. Знам, че ще свършат добра социална работа. Двама районни кметове бяха отстранени. Единият - на " Приморски ",има доста противоречив детайл. Направил е всичко допустимо да излезе от адвокатскодружество. На " Одесос " е с сходен проблем - участва в сдружение, в което е едноличен търговец. Казусът е в съда ”.

Коцев добави, че най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна. Той разяснява, че варненските акции в Пловдивския панаир би трябвало да се върнат в ръцете на страната.

„ Общинският съвет желае изчакване на делата, които се водят в съда.Прозира скрита приватизация, в която предната варненска администрация е взела участие. Възможно е да е имало чиновници, влезнали в сделки ”, сподели кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР