Бизнесът дава на съд наредбата за касовите апарати. Българската стопанска

...
Бизнесът дава на съд наредбата за касовите апарати. Българската стопанска
Коментари Харесай

Бизнесът дава на съд наредбата за касовите апарати

Бизнесът дава на съд наредбата за касовите апарати. Българската стопанска камара предприе самодейност за поддръжка на правосъдното оборване на свръхрегулациите пред Върховния административен съд и за подаването на сигнал пред Европейската комисия за нарушение на европейското право.

Решението идва, откакто повече от месец бизнесът обмисля разновидностите, с които да се опълчи на считаните от търговците за незаконни текстове на Наредбата за регистрирането и отчитането на облагите. Финансовият шеф на Камарата Станислав Попдончев съобщи:

"Считаме, че наредбата съдържа несъразмерни и нецелесъобразни разпореждания, а въпреки това пробвайки се да реализира изчерпателен данъчен надзор, текстовете в действителност опонират на разпореждания и правилата на българското и европейско законодателство. Например това е даването на несъразмерна бизнес-информация от софтуерите за ръководство на продажби, която доста надвишава нужната за задачите на данъчния надзор, в това число и комерсиалната загадка. Друг подобен образец е предварителното известяван до всички търговци, които употребяват дадена версия на програмен продукт за ръководство на продажби. Когато Национална агенция за приходите ни даде акт, че сходна версия не дава отговор на условията на наредбата, планува се, преди да имаме глоба на способния съд, всички, които употребяват този програмен продукт, да бъдат известени авансово. Това в действителност поврежда ползите на производителите на този програмен продукт. Друг подобен образец е условието за регистрацията на електронните магазини, която се отнася единствено за българските такива ".

Към момента самодейността се поддържа от 160 организации и търговски сдружения, а нови касови апарати към този момент са сложили 150 хиляди търговци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР