Бизнес и синдикати не подкрепят бюджета на НОИ за 2018-аСиндикатите

...
Бизнес и синдикати не подкрепят бюджета на НОИ за 2018-аСиндикатите
Коментари Харесай

Бизнес и синдикати не подкрепят бюджета на НОИ за 2018-а

Бизнес и синдикати не поддържат бюджета на Национален осигурителен институт за 2018-а Синдикатите и работодателит е потвърдиха позициите си от предходната седмица, че няма да поддържат проектобюджета на държавното публично обезпечаване, който сега се преглежда на съвещание на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт.
 
От КНСБ и КТ " Подкрепа " оповестиха като главен проблем мярката с заплащането на първите три дни болнични, а от бизнеса не са съгласни с административното нарастване на минималните осигурителни приходи и на минималната заплата.
 

Към момента няма настройка за анулация на предлагането за понижено обезщетение за първите три болнични , изясни преди съвещанието шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов. Той акцентира, че това не е мярка за битка с подправените болнични листове, а такива ограничения занапред ще бъдат препоръчани, взаимно със здравното министерство.
 

Освен повдигането на минималните осигурителни приходи, работодателите виждат като остри проблеми в плана неналичието на написана вероятност за Сребърния фонд и на база за погашение на пенсии от универсалните фондове.

Димитър Бранков от БСК очерта и още един проблем: " Забавеното р ешение за инвалидните пенсии и преформатирането на системата за ТЕЛК-решенията. Предстои ужасно доста работа, която можеше до момента да бъде свършена съгласно нас ".

 
Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " изясни, че профсъюзите имат рецензии по всички точки - и за размера на пенсиите, и за болничните, и за майчинските.

Не може да се усилват другите приходи с 10 на 100, а пенсиите с 3.8 % , безапелационен е той.  
 

Относно казуса с подправените болнични листове и злоупотребите с този тип обезщетение шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов изясни, че се приготвя разбор и следва основаването на работна група, която да приготви ограничения за ограничението им.

Той даде следния образец: " При мен идваха от компания, където британският началник сподели, че единствено в региона на Ихтиман за шест месеца са издали на 500 чиновници близо 700 болнични, от които единствено един доктор е издал 200 . Така че индивидът си е направил разбор върху болничните и той има проблем с осъществяването на поръчките ".
 
Мерките за битка с подправените диагнози и издаването на такива болнични листове ще бъдат създадени взаимно с Министерството на здравеопазването. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР