Бизнес активността в Китай изпраща смесени сигнали и през август,

...
Бизнес активността в Китай изпраща смесени сигнали и през август,
Коментари Харесай

Смесени сигнали за китайската бизнес активност през август



Бизнес интензивността в Китай изпраща смесени сигнали и през август, като растежът на вложения се забави до рекордно дъно, до момента в който индустриалното произвеждане и продажбите на дребно регистрира едва усъвършенстване, демонстрират данни на Националното статистически бюро, които допускат, че втората по мощ международна стопанска система ще продължава да се охлажда и през идващите месеци.

Дълготрайните бизнес вложения набъбнаха през интервала януари - август с едвам 5,3% по отношение на година по-рано при упованията на финансовите пазари за опазване на тяхното движение на напредък от 5,5%, регистрирано през месеците до края на юли. Това съставлява най-слаб напредък от 1992-а година насам, след като и датира тази китайска публична статистика.

Докато вложенията в индустрията и в бранша на недвижимите парцели са релативно постоянни, тези в инфраструктура, които съставляват и основна част от държавната стратегия за попречване на внезапно закъснение на икономическия напредък, остават слаби. Растежът на вложенията в инфраструктура се забави внезапно през първите осем месеца на годината до 4,2% от 5,3% през интервала януари - юли, до момента в който вложенията в железопътна инфраструктура даже се свиха с цели 10,6% от началото на годината до момента, задълбочавайки спад от 8,7%, регистриран през първите седем месец.

В същото време индустриалното произвеждане през август набъбна на годишна база с 6,1%, малко по-силно от предходния месец и от осреднените упования за покачване с 6,0%, до момента в който продажбите на дребно се покачиха с 9,0% след по-слаб напредък от 8,8% от предходния месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР