Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу

...
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото срещу
Коментари Харесай

Разпитаха Мирослав Найденов по делото срещу Прокопиев, Трайков и Дянков

Бившият аграрни министър Мирослав Найденов беше разпитан по делото против някогашните си сътрудници Симеон Дянков и Трайчо Трайков и против издателя Иво Прокопиев. Тримата са упрекнати в това, че през 2011 година са взели участие в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното сдружение EVN на занижени цени.

 © БГНЕС
Мирослав Найденов беше разпитван като очевидец в качеството му на някогашен аграрни министър.

„ И по-точно във връзка с присъединяване ми в т.нар Тристранка, на която е обсъждан въпроса за приватизацията на миноритарните дялове на енергийните сдружения 2010 година ”, сподели Найденов пред медиите в спецсъда.

Той изясни, че е бил на Тристранка, тъй като представял точка по повод предлагането на страната Катар за основаване на българо-катарско комерсиално сдружение.

„ И това трябваше са бъде разисквано на Тристранката, тъй че това е мотивът за съответното ми наличие на този съвет, като цяло министърът на земеделието не е непрекъснат участник ”, уточни Найденов.

Специализираният углавен съд към този момент разпита няколко очевидци по делото, измежду които и тогавашният началник на Агенцията за приватизация и сегашен министър Емил Караниколов.

Според държавното обвиняване някогашният вицепремиер Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са направили длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия, които възлизат близо на 28 млн. лева вреди на държавния бюджет.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в изключително огромни размери, закононарушението съставлява изключително тежък случай.
 Продължава делото против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев Продължава делото против Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев
Делото против някогашните министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокопиев продължава с разпити на чиновници от министерствата на икономик...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР