Бившият здравен министър от кабинета Борисов 3“ - напористият Костадин

...
Бившият здравен министър от кабинета Борисов 3“ - напористият Костадин
Коментари Харесай

При ротацията: Костадин Ангелов поема здравеопазването, Боршош - културата! Махат още Зарица Динкова и спортния министър

Бившият здравен министър от кабинета „ Борисов 3 “ - напористият Костадин Ангелов, ще се завърне на поста след ротацията, а скандалният ексдиректорът на НДК Мирослав Боршош ще поеме културата. Това са две от сигурните промени в кабинета на Мария Габриел, който ще поеме ръководството на страната след към два месеца.

(Не)коалиционните сътрудници към този момент оповестиха, че ще обсъдят дружно всяка една кадрова смяна.

Засега е несъмнено, че с поста си ще се сбогуват доктор Христо Хинков (министър на здравеопазването) и Димитър Илиев (мининстър на спорта). Най-вероятно навън ще са и противоречивата Зарица Динкова (мининстър на туризма), Иванка Шалапатова (министър на труда и обществената политика), както и Кръстьо Кръстев (мининстър на културата).

Последният бе една от изненадите в екипа на Николай Денков и не направи безусловно нищо. Кръстев, който е някогашен шеф на Пловдивския спектакъл даже не обели дума за рекордно ниския бюджет за просвета при актуализацията предишното лято. Културни дейци го упрекват, че не ги е защитил по никакъв метод и са безапелационни, че не могат да го одобряват за министър.Заради това и ГЕРБ считат да го сменят след ротациятас тяхния си претендент Мирослав Боршош.

ГЕРБ към този момент крият любимеца си за Министерството на спорта. Ясно е единствено, че няма да е Красен Кралев, който желае да става началник на БФС отдолу под носа на Димитър Бербатов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР