Бившият здравен министър Костадин Ангелов публикува в профила си във

...
Бившият здравен министър Костадин Ангелов публикува в профила си във
Коментари Харесай

Тагарев към Хинков: Кой взе решение случката с Мустафа Емин да се качи във Фейсбук

Бившият здравен министър Костадин Ангелов разгласява в профила си във Фейсбук писмо на военния министър Тодор Тагарев, адресирано до здравния му сътрудник Христо Хинков.

Във въпросното писмо Тагарев написа, че поради нуждата от изясняване на случая с Мустафа Емин в " Пирогов " и публичния отзив, който уронва престижа на МО, се обръща към сътрудника си с молба за възлагането на инспекция, която да откри:

Писмото е с дата 31.08.2023 и е подсипано персонално от министера на защитата.

По-рано през днешния ден от " Пирогов " излязоха уточнения по случая " Мустафа Емин ".

След тяхната вътрешна инспекция е станало ясно, че дежурните медици в Спешното поделение на на болничното заведение са спазили всички стандарти за работа и оказване на помощ на детето на Емин, консултант от " Да, България " на министъра на защитата Тодор Тагарев.

По време на инспекцията са били снети записи, както и пояснения от страна на медицинските експерти, които имат отношение по случая. Проведени са срещи с всички, имащи отношение към случилото се. Резултатите демонстрират, че дежурните са създали нужните прегледи и проучвания и са изпратили дребния пациент с рекомендации у дома.

Документацията за детето е водена по разпоредбите. През тези часове в детската противошокова зала е оказана незабавна помощ на 3 деца и е направена продължителна животоспасяваща процедура на друго дете, което е било признато с тежък хеморагичен потрес.

Правилата на триажа са спазени прецизно, демонстрира инспекцията. Данните от нея са предоставени на Етичната комисия на политическа партия " Да, България ".

От болничното заведение оповестиха, че имат подготвеност да дават информация на всички заинтригувани при съблюдаване на Закона за протекция на детето, Закона за здравето и Закона за персоналните данни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР