Бившият временен председател на Народното събрание Мирослав Иванов оспори думите

...
Бившият временен председател на Народното събрание Мирослав Иванов оспори думите
Коментари Харесай

Мирослав Иванов от ПП отвърна на Борисов: ГЕРБ имат зор

Бившият краткотраен ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов оспори думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ „ нямат напън ” за връщането на хартиена бюлетина. „ ГЕРБ имат напън и това се вижда ”, съобщи той в „ Още от деня ” по Българска национална телевизия. По негови думи, ГЕРБ и Движение за права и свободи желаят да върнат гласуването с хартия, с цел да могат да върнат операциите с невалидните гласове.

„ Имахме три избора с машинно гласоподаване и никакви подозрения. Нали не смятате, че в случай че имаше даже и дребни подозрения за честността на вота, нямаше да има оборване на изборите? ”, попита риторично Иванов. Той съобщи, че при избори с хартиена бюлетина, са регистрирани 467 хиляди невалидни гласа, което е съвсем колкото са гласовете за Политическа партия на последния избор.

Предимствата на машинното глаусуване е доста ниския брой на сбъркани протоколи, което е в мощен контрастност с ситуацията отпреди въвеждането му. Мирослав Иванов сподели също, че не е оптимист за гласуването в зала на измененията в Изборния кодекс, които бяха признати на нощното съвещание в правната комисия на Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР