Бившият вицешампион на Уимбълдън Ник Кирьос възнамерява да играе още

...
Бившият вицешампион на Уимбълдън Ник Кирьос възнамерява да играе още
Коментари Харесай

Кирьос ще спира скоро с тениса, състарил го

Бившият вицешампион на " Уимбълдън " Ник Кирьос има намерение да играе още една или най-вече две години професионален тенис, защото физическите и психическите проблеми са съкратили доста кариерата му.

28-годишният Кирьос има проблеми в коляното, стъпалото и китката. Той се отдръпна в последния миг от откритото състезание на Австралия през януари и няма да взе участие на шампионата следващата година. Кирьос има единствено един мач от октомври насам.

" Искам да играя не повече от още една или две години. Намерението ми е да бъда измежду най-хубавите и да се отдръпва по мое предпочитание. Не желая това да се случва след друга интервенция или нещо сходно ", сподели той за подкаста On Purpose with Jay Shetty.

" Доволен съм от всичко, което съм постигнал в кариерата ми досега. Вярвам, че хората, които желаят да не престават да ме гледат на корта, ще се съгласят с това и ще одобряват решението ми, когато реша да се откажа ".

Кирьос отговори и на въпроси, свързани с психическото му здраве. Той мина през доста сложни моменти в живота си и през 2019 даже призна, че е мислил за самоубийство.

" За известно време имах естествена кариера и хората не се интересуваха доста от мен, само че последните няколко години ме състариха доста. Трудно е, изтощен съм. Уморен съм и от тениса ", продължи той.
 Кирьос удостовери отсъствието си от Откритото на Австралия
Кирьос удостовери отсъствието си от Откритото на Австралия

Тенисистът не е възобновен от контузия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР