Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс пристигна ночаквано в Киев.

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс пристигна ночаквано в Киев.
Коментари Харесай

Майк Пенс пристигна в Украйна, обяви се за ускорени доставки на оръжия

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс дойде ночаквано в Киев. За визитата на Пенс, който е и претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори, беше обявено нощес.Кандидатите на републиканската партия, които се борят за президентската номинация на своята партия, са разграничени по въпроса за ролята на Америка в продължаващия спор.

Пенс се срещна с президента на Украйна Володмир Зеленски в президентския замък в Киев. Той съобщи пред украинския водач, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна " до момента в който не бъде реализирана победа, само че по-късно и правдивост ", заяви CNN.

Бившият вицепрезидент посети Буча, Ирпин и Мосчун, където съветските военни предизвикаха тежки опустошения и посложиха популацията на ужасяващо принуждение по време на съветската окупация през предходната година. Той обиколи разрушенията, срещна се с локалните поданици и постави цветя на паметниците на починалите във войната.

" Американският народ се моли с вас, поддържа ви в Украйна ", сподели той на фамилиите, които срещна в Ирпин.

Пенс е мощен бранител на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна против съветската инвазия. По думите му, това е в полза на Америка. Той е първият републикански претендент за президент, който посещава страната от началото на акцията за идния през 2024 година президентски избор.

" Днес пристигнах тук, с цел да видя напредъка, за който нашата военна поддръжка оказа помощ да стане вероятен в Украйна ", сподели той. " И моето обръщение към моите американски съграждани, когато се върна вкъщи, ще бъде просто, че свободата в Украйна побеждава ", съобщи Пенс.

Той показа, че болшинството от републиканците " схващат, че Америка е водачът на свободния свят, арсеналът на демокрацията ".

Пенс предизвести, че Русия може да не се спре на Украйна и да заплаши съдружниците от НАТО, вследствие на което да се наложи Америка да изпрати военни елементи.

" Съединени американски щати в никакъв случай не би трябвало да изпращат войски в Украйна, само че доставките на американски оръжия за Киев би трябвало да бъдат ускорени ", разяснява той пред NBC News след срещите си с президента на Украйна и други украински публични лица.

„ Смятам, че администрацията на Байдън работи постепенно при даването на военна помощ на украинците. И, почтено казано, през днешния ден чух това тук, срещайки се с представители на управляващите “, сподели Пенс, представен от БГНЕС.

Пенс уточни като образец танковете Abrams, " обещани през януари ". „ Днес ми споделиха, че може да дойдат до септември “, сподели той, като добави, че Вашингтон отсрочва и утвърждението си за прехвърлянето на изтребители F-16 от съдружниците.

По-рано Зеленски съобщи, че е разискал с Пенс по-нататъшни стъпки в поддръжка на Украйна и вероятностите за нейното участие в НАТО. Както заяви NBC News, Пенс бе на частно посещаване през днешния ден в Киев, където се срещна със Зеленски.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР