Бившият вицепрезидент Майк Пенс в събота се отказа от кандидатурата

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс в събота се отказа от кандидатурата
Коментари Харесай

Майк Пенс, бивш вицепрезидент, се оттегли от републиканската президентска надпревара

Бившият вицепрезидент Майк Пенс в събота се отхвърли от кандидатурата си за републиканската президентска номинация, поставяйки завършек на акцията си за Белия дом, откакто се бореше да набере пари и да завоюва сцепление в анкетите.

„ Стана ми ясно: това не е моето време “, сподели Пенс на годишната среща на Републиканската еврейска коалиция (RJC) в Лас Вегас.

Продължете да четете < /h2> лист от 3 детайла Пенс беше освиркван на срещата на NRA в Съединени американски щати, до момента в който се опитваше да надмине Тръмп

Американските следователи приключват следствието на секретни документи на някогашен вицепрезидент на Пенс Избори в Съединени американски щати през 2024 година: Кой е републиканският кандидат Майк Пенс? завършек на списъка

„ Така че след доста молебствия и разискване взех решение да прекратя акцията си за президент в действие от през днешния ден. “

„ Винаги сме знаели, че това ще бъде сложна борба, само че не скърбя “, сподели Пенс на другарската аудитория, която реагира със звукова изненада на известието и го приветства неведнъж.

Пенс е първият огромен претендент, който напусна конкуренция, доминирана от някогашния му началник, трансформирал се в противник, Доналд Тръмп, и битките му акцентират какъв брой доста Тръмп е трансформирал партията. Бивш вицепрезидент нормално би бил възприеман като страховит противник на всевъзможни първоначални избори, само че Пенс се бори да откри база за поддръжка.

Не беше ясно кои претенденти, в случай че има такива, ще се възползват от напускането на Пенс, поради неговата лимитирана поддръжка. Но тези, които се надяват да видят партията да се отдръпна от някогашния президент, приветстваха новината като стъпка към консолидиране към една опция на Тръмп.


Пенс не поддържа никой от противниците си в събота, само че продължи да повтаря езика, който употребява, с цел да подлага на критика Тръмп.

„ Призовавам всички мои сътрудници републиканци тук, дайте на страната ни републикански знаменосец, който, както сподели Линкълн, ще се хареса на по-добрите ангели на нашата природа “, сподели той, „ и освен ще ни докара до победа, само че поведете нашата нация с цивилизованост назад към одобрените от времето правила, които постоянно са правили Америка мощна, просперираща и свободна. “

Тръмп, който приказва малко след Пенс на събитието на RJC, не призна изказването на някогашния си вицепрезидент на сцената, само че сподели в събота вечер на настрана събитие в Лас Вегас, че има вяра, че Пенс му дължи поддръжката си.

„ Той би трябвало да ме поддържа. Аз го избрах, направих го вицепрезидент. Но хората в политиката могат да бъдат доста нелоялни “, сподели той.

Огромен удар

Решението на Пенс, повече от два месеца преди събранията в Айова, на които той беше заложил акцията си, го избавя от струпване на спомагателен дълг, както и от неудобството да не успее да се класира за третия републикански примитивен спор на 8 ноември в Маями.

Лидерът на републиканците завърши септември с едвам 1,18 милиона $ в банката и 621 000 $ задължения, съгласно последната му документи за акцията. Този дълг беше повишен през седмиците по-късно и прибавянето към него можеше да отнеме години на погашение на Пенс, който не е богат.

Неговото отдръпване е голям удар за политик, който прекара години в очакване на времето си като най-верния лейтенант на Тръмп, единствено с цел да бъде изкупителна жертва през последните си дни на поста, когато Тръмп се убеди, че Пенс по някакъв метод има властта да анулира резултатите от избори през 2020 година и да резервира и двамата мъже на поста – което той не направи.

Докато Пенс предотврати конституционна рецесия, като отхвърли схемата, той си навлече гнева на Тръмп, както и гнева на доста от поддръжниците на Тръмп, които към момента имаха вяра на лъжите му за изборите и виждаха Пенс като изменник.

Междувременно измежду критиците на Тръмп Пенс беше считан за фактор, който пази някогашния президент на всяка крачка и отхвърля да подлага на критика даже най-незащитимите дейности на Тръмп.


В резултат на това Център за проучване на публичните въпроси на Associated Press-NORC от август откри, че болшинството от възрастните в Съединени американски щати, 57 %, гледат отрицателно на Пенс, като единствено 28 % имат позитивно мнение.

Лидерът на републиканците залагаше на Айова, щат с огромно бяло евангелско население, който има дълга история в издигането на религиозни и обществено консервативни претенденти като някогашния губернатор на Арканзас Майк Хъкаби и някогашния Пенсилвания Рик Санторум.

Той постоянно водеше акция със брачната половинка си Карън, учителка в християнско учебно заведение, и наблягаше твърдите си възгледи по въпроси като абортите, на които се опълчва даже в случаите, когато бременността е нежизнеспособна. Той неведнъж прикани сътрудниците си претенденти да поддържат минимална национална възбрана от 15 седмици и настоя за възбрана на медикаментите, употребявани като други възможности на хирургичните процедури.

Но някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати се бореше да завоюва сцепление даже в Айова.

Източник: Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР