Бившият вицепремиер на Северна Македония Кочо Ангушев попадна в черния

...
Бившият вицепремиер на Северна Македония Кочо Ангушев попадна в черния
Коментари Харесай

Бивш македонски вицепремиер попадна в черния списък на САЩ

Бившият вицепремиер на Северна Македония Кочо Ангушев попадна в " черния лист " на Държавния департамент на Съединени американски щати поради корупция и корист със служебно състояние.

Ангушев, брачната половинка му Елизабета и двете им деца - Ангел и Огнен - са със възбрана да влизат в страната.

" Докато е бил вицепремиер, Ангушев злоупотребява със служебното си състояние в интерес на частните си бизнес ползи, подкопавайки публичното доверие в Северна Македония в държавните институции и публични процеси ", показват от Държавния департамент.

В известието се споделя още, че " Съединени американски щати стоят твърдо до всички в Северна Македония, които се борят срещу корупцията по високите етажи на властта ".

Ангушев, който беше вицепремиер по икономическите въпроси в държавното управление на Зоран Заев в интервала от 2017 до 2020 година, декларира в писмо до медиите, че ще апелира решението.

" Давам работа на 1000 души в Северна Македония, а по време на моя мандат компаниите ми отчитаха единствено загуби. Имам сдружения и във Великобритаия, Германия, Нидерландия и Съединени американски щати и заплащам налози в Съединени американски щати ", са причините на Ангушев, посочени в писмото.

През ноември възбрана да влизат в Съединени американски щати получиха също руснакът с македонско поданство Сергей Самсоненко, брачната половинка му Ирина Самсоненко и Ратка Камчева - майка на предприемача Йордан Камчев. Причината: че финансово са подпомагали посочения за един от най-богатите хора в страната.

Самият Камчев беше включен в " черния лист " на Съединени американски щати през юли тази година " за присъединяване в корупция, в това число рушвет на държавен чиновник ”.

От предходната година със възбрана за влизане в Съединени американски щати са и фамилиите на някогашния министър председател на Северна Македония Никола Груевски и неговия първи братовчед и някогашен шеф на Службата за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, някогашният министър на вътрешните работи Любе Божковски и водачът на една от албанските партии ДПА Мендух Тачи.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР