Бившият вече председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни пред журналисти

...
Бившият вече председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни пред журналисти
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Това бе целенасочена атака срещу мен


Бившият към този момент ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев изясни пред публицисти в Народното събрание за какво се отдръпва от поста. "За себе си съм уверен, че това беше целенасочена офанзива, само че, също така имам и семейство и държа на безупречната известност, не мога да разреша да се хиперболизира едно нищо ", акцентира той и разясни, че офанзивата идва от олигарси, които са били наранени от неговата професионална активност.
На въпрос дали има доказателства за изказванията си отговори, че има доказателства е естествено да ги даде. "Но явно е, че една вест, която, съгласно мен, не е вест, която не би трябвало да буди такова внимание, беше държана седмици наред и бях нападнат напълно незаслужено ", добави Георгиев.
По неговите думи всичко, което е правил е законно. "Не съм купувал на ниска цена - видя се по цените - 1000 евро на квадрат, не съм купувал от свързани лица, а от частно, не съм променял данъчни оценки ", прецизира той.
Георгиев добави, че решението за оставката му е било премислено в месеците, през които е вървяла инспекцията. Той съобщи, че в никакъв случай не е бил проверяван от антикорупционната комисия, която до през днешния ден оглавяваше.
"В последна сметка името ми е изчистено ", сподели той. Освен това посочи, че преди да подава оставката си, не се е срещал през днешния ден с премиера. Той възнамерявал да се върне към работата си като прокурор.
Георгиев съобщи, че е получил и опасност за живота си и сега е с защита.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР