Бившият вече кмет публикува и песента на Металика - Nothing

...
Бившият вече кмет публикува и песента на Металика - Nothing
Коментари Харесай

14 години - струваше си всяко усилие: Фандъкова се сбогува и благодари с песен на Металика

Бившият към този момент кмет разгласява и песента на " Металика " - Nothing Else Matters, като акцентира, че постоянно е работила със сърце.

" Най-ценното, което имаме и което в никакъв случай не можем да притежаваме, е времето. В последния ми ден като кмет ви благодаря точно за времето. 14 години са доста доверие, поддръжка и страсти. Това бяха 14 години, в които създавахме времето дружно. Струваше си всяко изпитание, тъй като с всяка изпълнена задача, а и с всяко отчаяние, времето ни дава нов късмет да надграждаме и да стартираме нещо ново. Винаги съм вярвала, че смяната се реализира с поредна и упорита работа и те са по-силни от гръмогласния популизъм и експанзията ", написа Фандъкова и продължава:

С времето разбираш, че нищо не се случва от единствено себе си. Че с цел да променяш, би трябвало самичък да създаваш изискванията за смяна. От рецесиите не се излиза с викове, а с темперамент. Несполуките не се преодоляват с отказване, а с повече отдаденост и работа. Предателствата в сложните моменти са неизбежни и са огромният урок за научаване.

По думите на някогашния столичен кмет другарствата, които е създавала, когато всичко е изглеждало невероятно, са най-безценният подарък. Тя благодари, че през тези 14 години е имала достойнството с гражданите да основава, мечтае и да трансформира София.

" В политиката бавното твърдоглавие постоянно взема връх над необузданата мощ " споделя един от обичаните ми писатели Стефан Цвайг. За упорството обаче е нужна не просто цел, а идея. Промяната на София беше и е моята идея и знам, че поставихме здрави основи, на които да се надгражда с мъдрост и с обич ", споделя още Фандъкова.

И се обръща към софиянци с думите:

" София е град на почтени и свободни хора. И вие сте същинският претекст за всяко смело решение, за всяка непреклонност, за всяка извоювана борба. Защото градът е градежът на неговите хора - на духа, на критичността им, на непреодолимата им мощ. В това имам вяра и по тази причина работих със сърце. Затова Ви благодаря за времето - това беше извоювано време! "

На финала на поста си Йорданка Фандъкова публикува песента на " Металика " - Nothing Else Matters и откъс от нея - " вярвайки в това кои сме... доверие търсех и го намирах във вас, с отворен разум за другите гледни точки и нищо друго няма значение ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР