Бившият управител на централната банка на Иран Валиола Сеиф беше

...
Бившият управител на централната банка на Иран Валиола Сеиф беше
Коментари Харесай

Бивш управител на иранската централна банка получи 10 г. затвор за корупция

Бившият шеф на централната банка на Иран Валиола Сеиф беше наказан през днешния ден на 10 години затвор по обвинявания в корупция, включващи корист с милиони долари, оповестиха правосъдни източници, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.
Сеиф и двама негови заместници, които също получиха ефикасни присъди, бяха приети за отговорни за " нарушавания на валутния пазар, икономическия климат в страната и неприятно ръководство ", е споделил представител на правосъдната власт, представен от държавни медии.
Държавната телевизия заяви, че Сеиф и заместникът му Ахмад Арагчи, който получи 8 години затвор, са " обезпечили противозаконни условия за неприятно ръководство на към 160 милиона $ и 20 милиона евро ".
Друг заместител на Сеиф - Салар Агахани, получи 13 години затвор за " присъединяване в незаконен трафик на валута и приемане на подкупи ", прецизира Агенция Франс Прес.
Сеиф беше отпред на централната банка от 2013 до 2018 година при ръководството на предходния президент Хасан Рохани. Той беше сменен на поста от Абдолнасер Хемати.
През 2018 година американското министерство на финансите наложи наказания на Сеиф поради съдействието му за прекачване на милиони долари от Иран към подкрепяната от Техеран ливанска формация Хизбула.
Сеиф, който в този момент е на 69 години, при повдигането на обвиняванията против него беше емблематична фигура във финансовите среди. За момента той е на независимост и има опция да апелира, акцентира Франс прес.
Делото против Сеиф получи голям отзив, тъй като за първи път бяха повдигнати правосъдни обвинявания против шеф на централната банка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР