Бившият треньор на Левски и атакуващ халф на тима от

...
Бившият треньор на Левски и атакуващ халф на тима от
Коментари Харесай

Ангел Станков: Повечето футболисти на Левски не разбират защо са точно в този отбор

Бившият треньор на Левски и атакуващ халф на отбора от 70-те години - Ангел Станков - счита, че отпадането от евротурнирите ще е сериозен удар върху упоритостите и имиджа на отбора.

" Левски е задължен да се бори до последно за класиране в Европа. Това са пари, имидж, цялостни игрища — разяснява Ангел Станков. - Но това в този момент наподобява много мъчно. Необходими са две или три победи до края на шампионата. Но преди този момент на играчите би трябвало да им се втълпи, че няма накъде да отстъпват. Както се споделя: "

Зад нас е Москва! ". Като виждам обаче, множеството футболисти на Левски не схващат за какво са тъкмо в този тим. И това си пролича на мача с ЦСКА. Тази загуба обърка всичко, нещата потеглиха обратно точно след този дуел. Аз не считам, че загубата във Варна е съдбовна, само че тази против ЦСКА е такава. Ако бяхме победили " алените ", всичко щеше да е по-различно. "
 Берое желае над 5 милиона лв. от Левски за звездата си
Берое желае над 5 милиона лв. от Левски за звездата си

Шокираща цена

Според Станков, Левски изпитва големи проблеми в отбраната, в това число и поради тактиката, употребена в тази зона.

" От една страна, има доста контузени играчи, може би най-хубавите в Левски в този миг - счита Ангел Станков - Промените в отбраната, които е заставен да прави Николай Костов, очевидно не работят, тъй като футболистите в защита би трябвало да са играли повече време дружно, да се сработят, да имат синхрон. От друга, методът, по който играе отбраната, разрешава на противниците да търсят пространства по фланговете.

И тъй като бранителите ни там са доста технични, само че тромави, постоянно губят топката и разрешават да се основават рискове. Тук е и казусът с вратаря. Защо внезапно се реши да се пусне Иван Андонов в подобен решителен миг? Това е доста рисково и се трансформира в тягост. Андонов има качества, само че не е играл на такова равнище. "

Според Станков, най-логичното нещо е Лудогорец да стане първенец, а Черно море е любимец в битката за второто място.
 Последен късмет: Силните фактори в Левски сложиха изискване на Николай Костов
Последен късмет: Силните фактори в Левски сложиха изискване на Николай Костов

Да класира тима за Лигата на конференциите

" Лудогорец разполагат с всичко належащо, да бъде водещ клуб - най-хубавата база на Балканите, скъпи футболисти и непрекъснато присъединяване в европейските шампионати. Вярвам, че Стамен Белчев ще вдигне ЦСКА, ще промени нещата там. Той е доста добър треньор и ще се оправи, само че дали ще му са даде такава опция и време. Във Варна Илиан Илиев прави отлична работа.

Аз го познавам от времето, когато му бях треньор в Левски. Той е биткаджия и търси триумфа до последно. И като футболист беше подобен. В Черно море има спокойствието и времето да наложи своята философия - бързи пасове, преливане сред обособените линии. Този тим постоянно е бил доста противен противник за Левски и по тази причина споделих, че не считам загубата във Варна за съдбовна. За разлика от тази от ЦСКА ", приключи Ангел Станков пред " Мач Телеграф ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР