Бившият треньор на Левски Ангел Станков се съгласи да говори

...
Бившият треньор на Левски Ангел Станков се съгласи да говори
Коментари Харесай

Ангел Станков пред ТОПСПОРТ: Левски ще спечели още срещу Пирин, публиката няма как да издържа клуба

Бившият треньор на Левски Ангел Станков се съгласи да приказва пред ТОПСПОРТ за актуалното положение на тима, за провалената договорка с Драган Шолак, както и по редица тематики, свързани с клуба. Ето какво сподели той:

Здравейте, господин Станков. Какви са аргументите за слабите резултати на Левски?

- Нормално е. Това е начален интервал след паузата и още няма построен темп. Малко мачове играха в Дубай, нали отложиха някои от тях и това оказа въздействие, а и там акцентираха на физическата подготовка. Мисля, че ще влязат във форма, още повече, че пристигнаха нови хора и с тях би трябвало да се получи положително взаимоотношение. Щом нямаше травми против Черно море, значи физически са добре готови.
 Феновете на Левски не желаят ненужен банкрут, упорстват за отчетност
Феновете на Левски не желаят ненужен банкрут, упорстват за отчетност

Ето какво сподели Момчил Лазаров

Старши треньорът на " сините " Станимир Стоилов посочи като причина за загубата неприятния терен на стадион " Ивайло ", вие склонен ли сте с него?

- Разбира се, че им се отразява. В Дубай играха на хубави терени. Условията там са по-добри, треньорският щаб можеше да тества разнообразни тактически разновидности, до момента в който тук излизаш на мокри, заснежени терени, което също се отразява. Може би не съумяха да се приспособят към времето в България, само че е значимото, че устояха физически. Все отново цялостен месец прекраха в топлата страна. Убеден съм, че в идващите мачове Левски ще покаже по-добра игра.
 Левски ще уважи Апостола с неповторим екип в мача против Пирин
Левски ще уважи Апостола с неповторим екип в мача против Пирин

На 19 февруари се навършват 150 години от обесването на Васил Левски

Очаквате ли съставът да постави завършек на серията от девет мача без победа още в неделя, когато се изправя против Пирин?

- Естествено! Надявам се да няма никакви проблеми, също така Пирин не са на нужното равнище, на което е Левски. Още повече, че футболистите би трябвало да се потвърдят пред публиката, тъй като почитателите чакат повече себераздаване и да се реваншират за грешките в мача с Черно море.

Останахте ли сюрпризиран от неуспеха на договорката със сръбския предприемач Драган Шолак?

- Неприятно е, несъмнено. Хубаво е, че управлението търси благоприятни условия, тъй като единствено последователите да оказват помощ, не е задоволително. Дано се откри човек, който да бъде главен спонсор. Публиката постоянно ще бъде добър асистент, само че не е способна да устоя клуба за непрекъснато. Може да се случи, в случай че един милион души дадат по 100 лева и по този начин да се финансира тима. Това обаче е мъчно да се направи. Видимо е, че хората оказват помощ, купувайки си продукти, фланелки и така нататък
 Левски - цялостен живот безпринципна праволинейност
Левски - цялостен живот безпринципна праволинейност

Клубът е в мъртва хватка

В подобен случай, ще успее ли Левски да погаси отговорностите си към Национална агенция за приходите?

- Ако всеки мач се цялостни стадиона, ще успеем да се разплатим, а и нали може разсрочено да се покрият задълженията. Едно време беше проблем неналичието на фенове. Вече в продължение на една година стадион " Георги Аспарухов " е цялостен до краен лимит, което е хубаво, тъй като Левски се нуждае от публиката си. Отборът ще е жив при такава поддръжка. 

Разумно ли е столичният гранд да разчита най-вече на чужденци, до момента в който изпитва съществени финансови проблеми?

- Аз не знам на какъв брой възлизат отговорностите им, само че да вземем за пример в Германия, в случай че спонсорът се отдръпна или почитателите спрат да купуват атрибути на клуба, тогава единият съумява да го компенсира. Успеем ли този резултат да реализираме, Левски ще е постоянен в това отношение.

Какво би трябвало да предприеме треньорският щаб и в частност Станимир Стоилов, с цел да се подобрят резултатите?

- Това, което направи напролет, когато вдигнахме Купата на България. Трудно се гради тим, в Дубай не успяхме да изиграем повече срещи, а това неизбежно ни се отрази и ще се усеща в идващите 2, 3 мача, защото няма нужния темп. Липсва синхрон сред футболистите, само че аз съм сигурен, че това ще се промени. Мъри не стопира да работи и би трябвало да продължи в същия дух.
 Билетите за Пирин - Левски към този момент са в продажба
Билетите за Пирин - Левски към този момент са в продажба

Срещата е в неделя, 19 февруари, от 15:15 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР