Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде интервю

...
Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде интервю
Коментари Харесай

Кокала: Синя приказка? Точно с този отбор, едва ли

Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде изявление пред " Тема Спорт ", в което приказва за миналия сезон на сините и селекцията на отбора. Кокала, както е прочут измежду почитателите, отличи колектива и работата на Станимир Стоилов напролет, само че показа, че са нужни още играчи, с цел да бъде атакувана купата през идната акция.

Г-н Велев, по какъв начин ще оцените представянето на Левски през сезона в Първа лига и за Купата на България?

- Преди решителните мачове Левски си сложи за цел да вземе Купата на България и го направи. Според мен я завоюваха доста безапелационно. След отстраняването на Лудогорец след двата полуфинала беше доста евентуално да се случи, а на финала с ЦСКА беше конкуренция с един кон. Този мач беше малко нервозен поради заряда, само че превъзходството на Левски бе очевидно и справедливо отборът завоюва златните медали и подвигна купата. В шампионата не се случи нищо ново за поредна година. Отново Лудогорец победи с огромна преднина пред останалите. За по-задните места не ми се приказва доста, защото за мен е неуместно третият или четвъртият да играе със седмия за място в квалификациите за Лигата на конференциите. Много е погрешно. Ботев Враца се избавиха, само че представянето им, както и това на Царско село, не ме учуди в последните мачове. Другото, което ми направи усещане напролет, бе, че на доста едва равнище се показаха Черно море, Локомотив Пловдив, Берое и Локомотив София. Отборите, които дават звук на шампионата. За ЦСКА не споделям нищо, тъй като през втория сезон бяха тотално безобразни, напряко ужасни.

Какво промени Станимир Стоилов след завръщането си в Левски, откакто при започване на сезона даже някои определяха сините за отбор, който ще се бори за оцеляването си в елита?

- Да не забравяме, че през зимата Левски притегли четирима-петима футболисти, които направиха разликата напролет. Цялата отбрана бе възобновена и в доста следващи дуели нямаха позволено попадение. Оттам пристигна стабилността на сините и положителното показване след това. Естествено, дисциплината, която изисква Станимир Стоилов от тимовете си, бе водеща и съгласно мен основна роля изигра и развиването на офанзивите в мачовете през пролетния полусезон.

Може ли към този момент да приказваме, че Левски прави добра селекция, откакто в предходни години знаем какви играчи бяха привлечени на " Герена "?

- Не знам дали можем да приказваме за такава, само че просто привлечените играчи си паснаха навръх местата. Споменах към този момент за отбраната, само че такива бяха взети и в предни позиции. Получи се добра сплав от млади и опитни футболисти. Но видяхме, че и това не е задоволително да си в челните места в шампионата. За мен Левски да е на четвъртата позиция не е хубаво.

Но през идната година ще може ли да се гонят високите цели с купа и още веднъж завоюване на Купата на България?

- Естествено. Пред Левски постоянно са били поставяни такива цели. Винаги се гони спечелването на купата и купата. Така че друга опция няма. Сините имат най-многобройната аудитория, видяхме, че почитателите се завърнаха на трибуните и с тяхната поддръжка Левски ще има доста огромно преимущество пред останалите през идващия сезон.
 Станимир Стоилов: Само Филип Кръстев ще загуби, в случай че не продължи в Левски
" Само Филип Кръстев ще загуби, в случай че не продължи в Левски "

Станимир Стоилов с любопитно изявление по темата

Вече започнаха да се притеглят и нови футболисти. На " Герена " се завърна Ивелин Попов, а бе взет и хърватският защитник Анте Блажевич. На какво мнение сте за селекцията досега?

- За Блажевич - напусна чужденец (б.а. Драган Михайлович си потегля от " Герена " ) и пристигна различен. Ивелин Попов е българин и считам, че е положително попълнение, което ще помогне на Левски. Доказал се е през годините.

Виждате ли потребност от още попълнения в Левски?

- За мен това, което демонстрира отборът, и с още две-три положителни попълнения ще е изцяло задоволително да гони високите цели, които би трябвало да са сложени пред тима.

Може ли да отличите някой футболист, който да ви е направил мощно усещане през миналия сезон?

- Не, никой не изпъкна. Мога да посоча отборната игра. Предимството на Левски бе колективът, това бе през цялата пролет. Всеки си вършеше дилемите, които бяха сложени от Станимир Стоилов, и никой не можеше да уточни, че някой е Меси и поради него сините печелеха мачовете си. Давам образец с Билал Бари. Момчето не е голаджия, само че прави доста работа в отбрана и нахлуване - лишава топки и пресира. Но за мен Левски би трябвало да притегли централен нападател през лятото, тъй като сините постоянно са разчитали на подобен състезател в предни позиции.

Бяхте част от празненствата по случай 108-ата годишнина на клуба. Как се почувствахте още веднъж да водите огромния отбор на Левски от началото на века, а и публиката ви посрещна горещо на аварийна пейка?

- Винаги е хубаво да се завърнеш на " Герена ", и то в такава празнична конюнктура. Веднага ти се връщат спомените от миговете, когато Левски бе доста огромен тим. Това са неща, които са незабравими. Трябва да желаеме всяка година да има такива моменти и левскарите да честват.

Видяхме ви да говорите преди и след мача със Станимир Стоилов, Наско Сираков, Цанко Цветанов и някогашния притежател на клуба Тодор Батков. Какво си казахте?

- Проведохме диалог по всички тематики към клуба. Повече отделихме време по тази причина, което е било, както и какво ще следва. Не може да стоим единствено на остарели лаври. Сега в Левски би трябвало да се надгражда.

Вярвате ли, че с този тим Станимир Стоилов може да напише още една синя приказка?

- Точно с този тим, надали. Но в случай че се надгради, както споделих, е допустимо. Това изисква и известно време, не може внезапно да се направи огромен тим и да надскочи себе си. Преди имаше един миг, че в случай че не бяхме победили Оксер през 2005 година, обстановката щеше да придобие различен нюанс.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР