Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън призна, че

...
Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън призна, че
Коментари Харесай

Дженсън Бътън едва не припаднал на НАСКАР

Бившият международен първенец във Формула 1 Дженсън Бътън призна, че е бил пред отричане поради жегата в дебютното си присъединяване в автомобилната верига НАСКАР.

43-годишният британец приключи на 18-о място в надпреварата на " Пистата на Америките " в щата Тексас, само че след края му съобщи, че едвам не е колабирал поради високата температура в колата му Форд Мустанг.
 Дженсън Бътън влиза в тима на Уилямс
Дженсън Бътън влиза в тима на Уилямс

Бившият международен първенец става специфичен консултант

" Завърших на 18-о място, макар че бях пред отричане поради изтощението от жегата. Беше безчовечен горещо. В колата ми няма климатик, което по никакъв начин не ми оказа помощ ", сподели британецът след 68-те обиколки на пистата в Остин.

" Наложи се да спирам на два пъти за по минута, с цел да се разхладявам. От отбора ми ми поставяха лед върху костюма и ми дадоха задоволително вода, с цел да мога да продължа. Бях напълно покрай това да изляза от колата, тъй като мислех, че ще припадна. Изпих осем или девет бутилки вода по време на надпреварата. Това е единствената причина да съумея да завърша с толкоз добър резултат и съм благополучен от него ", добави Бътън.
 Дженсън Бътън се снабди с прелестен правоприемник
Дженсън Бътън се снабди с прелестен правоприемник

Мечтата на водача се сбъдна

Следващото съревнование, в което ще взе участие международният първенец във Формула 1 за 2009 година, е на 2 юли по улиците на Чикаго. На 13 август той ще се впусне в конкуренцията и на именитата писта в Индианаполис.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР