Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър направи впечатляващо

...
Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър направи впечатляващо
Коментари Харесай

Уайлдър се завърна триумфално на ринга с нокаут срещу Хелениус

Бившият международен първенец в тежка категория Дионтей Уайлдър направи впечатляващо и триумфално завръщане на кръга след едногодишно неявяване от бокса, нокаутирайки финландеца Роберт Хелениус в първия рунд на конфликта им в „ Барклейс Сентър “ в Ню Йорк. Уайлдър спря скандинавеца след две минути и 57 секунди с колосален десен удар в лицето, като се усъвършенства до 43-2, с едно тъждество (42 с нокаут) .
Дионтей Уайлдър.
„ Беше страхотна вечер “, сподели американецът след успеха си. Уайлдър, опрян на въжетата, отговори на композиция с пай, само че стабилен десен удар в носа на Хелениус, който падна на пода, а вечерта за американския му конкурент завърши след едвам три удара . „ Трябваше да изчакам мига си, пробвах се да го накарам да се протяга. Исках да бъда мобилен, повратлив и неприятелски. Осигурих си добра позиция, разреших му да се протегне и когато го направи, аз нападнах “, добави Уайлдър.

Медицински щаб се притече незабавно на помощ на 38-годишния скандинавски боксьор, който постепенно се изправи на крайници. Хелениус, който е някогашен спаринг сътрудник на Уайлдър, към този момент е с баланс 31-4, като в последна сметка напусна кръга без непозната интервенция. Седмица преди 37-ия си рожден ден, Уайлдър се качи на кръга за първи път от провалянето си с нокаут в 11-ия рунд от британеца Тайсън Фюри предишния октомври. Уайлдър загуби короната си на международен първенец на WBC и статута на непобеден боксьор от „ Циганския крал “ през 2020 . „ Просто искахме още веднъж да се забавляваме. Можеш да правиш това толкоз дълго време като че ли е работа – работа, която вършиш. Направихме го развлечение и се отплати по страховит метод “, сподели още американецът.

Победата на Уайлдър евентуално ще му подсигурява конфликт с някогашния първенец Анди Руис следващата година, като мачът ще претендентски за пояса на Световния боксов съвет . Но американецът не отхвърли опцията да се бие с Олександър Усик от Украйна, който държи останалите колани в тежката дивизия . „ Кой е идващият? Нямам искания. Анди Руис, Усик, който и да е. Аз се завърнах. Вълнението се завърна в тежката категория “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР