Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри
Коментари Харесай

Фюри поиска да бъде оневинен, за да си върне предишната слава

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Тайсън Фюри прикани Антидопинговата организация на Англия (UKAD) да се произнесе допустимо най-скоро по обвиняването му за приложимост на допинг. През юни предходната година той беше махленски в приложимост на неразрешени субстанции, само че разгласи, че желае " да си върне предходната популярност ".

Фюри е със спрени права от 15 месеца, като чака да бъде планувана дата за чуване пред UKAD. Антидопинговата организация трябваше да вземе решение през май, само че го отсрочи и се чака да бъде планувана нова дата до края на годината. Фюри, който е на 29 години, се закани да съди UKAD за тези дейности.

" Или ме накажете, или ме пуснете на независимост. Твърде дълго бях в застой и желая да продължа напред с живота си! Изчистете името ми и ми позволете да си върна предходната популярност ", написа Фюри в своя профил в " Туитър ".

Коментарът на англичанина може да се одобри като знак за вероятно завръщане на кръга на 29-годишния боксьор. За последно той се би против Владимир Кличко през ноември 2015 година, когато завоюва и събра всички шампионски трофеи в четирите версии на тежката категория - IBF, WBA, WBO и IBO.

Украинецът задейства клаузата в контракта за реванш, който беше отлаган два пъти от Фюри и не се състоя. Англичанинът беше упрекнат в приложимост на допинг през юни 2016 година, като призна, че е взимал постоянно кокаин, с цел да се бори с депресията.

 Ексцентричният боксьор постоянно е в центъра на шоуто
© Reuters

Ексцентричният боксьор постоянно е в центъра на шоуто

" Колко дълго би трябвало да бъда държан отвън кръга? Минаха 15 месеца, откогато ме проверяват. Вие спирате почтен човек от осъществяване на ориста му и подсигуряване на фамилията му ", съобщи Фюри, съгласно който е квалифициран по необикновен метод от UKAD.

" Случаите на всички останали се вземат решение след няколко месеца, за какво би трябвало да бъда третиран по друг метод. Със сигурност би трябвало да има закон за човешките права, който да предотвратява да се случват такива неща с хората ", добави англичанинът.

Фюри се отхвърли два пъти от бокса - през октомври 2016 година поради психически проблеми и през юли тази година. През март той разгласи, че се връща на кръга и желае да се бие с новия международен първенец Антъни Джошуа, като даже разкри, че се подлага на диета, с цел да си върне още веднъж оптималното спортно тегло.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР