Бившият старши треньор на Левски Стойчо Стоев бе гост в

...
Бившият старши треньор на Левски Стойчо Стоев бе гост в
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Левски първо да създаде функциониращ клуб, а след това отбор

Бившият старши треньор на Левски Стойчо Стоев бе посетител в настоящо студио " Дерби ". Специалистът разяснява положението на " сините ", като съобщи, че 26-кратнита първенци на България първо би трябвало да основат работещ клуб, а чак по-късно тим. Спечелилият купата в " А " група през 2014 с Лудогорец ментор се изрече извънредно ласкаво за времето, което прекара на " Герена ", както и за почитателите на Левски.

" Нямам визия за какво Букарев сподели, че Левски е като гнила ябълка от вътрешната страна. Явно са си имали проблеми вътре в клуба, които е обикновено да не излизат. Може би по някакъв метод той не е съумял да се оправи с хората, с които да почисти тези проблеми. Основното за Левски е да сътвори работещ клуб. В момента на " Герена " желаят да създадат тим, което е неточност. По-важно е да създадеш клуб, който да работи вярно. Тогава във времето ще постигнеш и резултати. Не бива всяка година да се бърза да се прави тим. Затова и се позволяват неточности ", разяснява някогашният ментор на Левски.

" Не мога да скърбя за каквото и да било в Левски. Ситуацията бе друга от финансово естество. Тогава имаше усложнения и сведен бюджет. Сега няма такива проблеми. Аз знаех какъв е интервалът, когато взех решение да се наемам с тима. Отидох с настройката да работя при такива условия.
В Разград се работеше по-лесно. Там макар триумфите, които имахме, ползата и шумотевицата бяха съвсем минимални. В Левски ползата е доста, доста по-голям. Фенската маса е милионна. Всеки желае да знае какво се случва. Един треньор, в случай че стартира да се въздейства от мнението на последователи, медии, митове, това може да ти попречи и да сътвори нездрава среда ", сподели още Стоев.
 Студио Дерби с посетители Стойчо Стоев и Чавдар Цветков @@@ " В Левски се усещах идеално, макар че, преди да отида, нямах история, обвързвана с клуба. С мен се държаха правилно и етично, да не приказвам за публиката - знаете по какъв начин ме изпрати и това е индикативен миг. В Лудогорец проблемите ми породиха още преди да стана първенец и да взема Купата на България ", съобщи още работилият в Академик (Свищов), Чавдар (Етрополе), Спортист (Своге), Миньор (Перник), Монтана, Лудоогорец и Левски експерт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР