Бившият собственик на Harrods Мохамед ал-Файед почина на 94

...
ИСТОРИЯ: Мохамед ал-Файед, който преди беше собственик на универсален магазин
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Мохамед ал-Файед, който преди беше собственик на универсален магазин Harrods и чийто син беше убит заедно с принцеса Даяна в автомобилна катастрофа през 1997 г., почина на 94-годишна възраст в сряда.

Около, но никога не е бил напълно приет от британския истаблишмънт, Ал-Файед беше известен като пищен и безумно откровен магнат.

Роден в Египет, той изгради богатството на семейството си през недвижими имоти, корабоплаване и строителство.

Той се премества във Великобритания през 1970 г. и през 1985 г. предизвиква една от най-горчивите бизнес вражди в страната, опитвайки се да превземе Harrods. След четвърт век собственост, той продаде универсалния магазин на суверенния фонд на Катар.

Ал-Файед е притежавал и други символи на заведение, като Fulham FC и хотел Ritz в Париж.

>

Ал-Файед по-късно ще бъде обсебен от вярата, че смъртта на принцеса Даяна е организирана от кралското семейство, теория на конспирацията, която не е подкрепена с никакви доказателства.

Неговият собствен син Доди, който излиза По онова време Даяна загина заедно с кралската особа, когато колата им катастрофира в Париж, докато се опитваха да избягат от папараците.

Ал Файед най-накрая се отказа от правните опити да докаже, че са били убити, когато жури каза, че двойката са били незаконно убити от шофирането на техния шофьор.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР