Бившият служител на сектор Борба с организираната престъпност Владимир Панайотов,

...
Бившият служител на сектор Борба с организираната престъпност Владимир Панайотов,
Коментари Харесай

Бивш антимафиот получи 4 г. и 8 месеца затвор за прегазено дете на пешеходна пътека

Бившият чиновник на бранш " Борба с проведената престъпност " Владимир Панайотов, който блъсна и умъртви 7-годишната Моника на пешеходна пътека в село Братаница, бе наказан на 4 години и 8 месеца затвор. Решението е на Окръжния съд в Пазарджик.

Трагедията се случи на 19 юли 2021 година Антимафиотът карал по служебна задача лека кола " Шкода ", благосъстоятелност на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Владимир Панайотов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 7-годишното момиче, реши 3-членният правосъден състав.

Делото завърши за малко повече от три часа в сряда. То мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, тъй като обвиненият призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт.

В резултат на това присъдата му бе понижена с една трета и по този начин плануваното в закона оптимално наказване от 7 години затвор бе редуцирано на 4 години и 8 месеца, заяви локалният вестник " Виделина ".

Освен това съдът лиши Владимир Панайотов от правото да ръководи автомобил за период от 5 години.

В правосъдната зала прокурор Ангел Панков и частната обвинителка, представляваща фамилията на детето, желаеха ефикасна присъда. Те показаха, че при определянето ѝ би трябвало да се вземат поради положителните характеристични данни на подсъдимия, като се обърне внимание на смекчаващите виновността му условия.

На собствен ред юристът на Панайотов уточни, че поради безупречното му досие като чиновник на Регионално звено БОП - Пазарджик той би трябвало да получи условна присъда. Защитата съобщи още, че обвиненият за 25 години стаж зад кормилото е имал единствено едно нарушаване.

На излизане от залата Владимир Панайотов и юристът му Любомир Любомиров обявиха, че ще апелират размера на присъдата. Според отбраната не би трябвало да се постанова по-сурово наказване на антимафиота поради обстоятелството, че е работил в системата на Министерство на вътрешните работи.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР