Бившият служител на ДАНС Росен Миленов е издигнат за независим

...
Бившият служител на ДАНС Росен Миленов е издигнат за независим
Коментари Харесай

Росен Миленов: Има основание Гешев, Пеевски и Доган да бъдат задържани, гражданите трябва да влязат в управлението

Бившият чиновник на ДАНС Росен Миленов е повдигнат за самостоятелен претендент за президент от предприемчив комитет. Той дава обещание да сътвори платформа, посредством която всеки жител ще може да дава хрумвания за ръководството на страната и да инициира референдуми.

В Миленов разгласи, че е труженик на директното присъединяване на жителите в ръководството във всичките му форми.

Защо се кандидатира за президент и какви ще са първите референдуми, които дава обещание

Кандидатурата показва точно желанието ми да вкарам всички български жители в ръководството. Първият референдум, който ще предизвиквам, ще бъде за смяна на Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. Да отпаднат тези условия, които към сегашния миг вършат мъртво това средство на жителите за въздействие в политиката и личния си живот. Досега българският жител не е питан за нищо. Той не може да въздейства върху всички тези пороци на властта - корупцията, политическите назначения, обръчите от компании във всяка една сфера.

След това започваме да променяме тези проблеми, които никой няма да реши, тъй като там има огромен веществен интерес. Става въпрос за опазване на здравето, концесии. Тук ще дам един образец за Норвегия. Имат най-големия върховен фонд, който се цялостни от тяхното национално благосъстояние - петрол, като ръководят 1.3 милиона $ в него. През последните 20 години, по калкулации на специалисти, сме изгубили към 100 милиарда - поради концесии за жълти стотинки. Ако в този момент имахме този фонд - щеше да бъде един много добър буфер за редовия българин при актуалната международна рецесия с инфлацията. Като се стартира от енергийните първични материали и се стигне до крайните артикули в магазина.

Защо да не обложим огромните компании със характерни налози, които да заловен техните облаги? Например Лукойл за 20 години има доходи от 80 милиарда, а за същия интервал са внесли в хазната единствено 200 милиона корпоративен налог. Щом всеки един от нас може да ръководи персоналния и професионалния си живот и да оцелява в тази кал, значи може и да написа правила, които са в негов интерес, а не на обособени групи. Установи се, че партиите могат единствено да разделят обществото. Единственото, което може да ни сплоти, е народовластието. Това значи всички българи да имат отношение към писането на разпоредбите и разпределянето на обществения запас. Срещнах се с близо 10 000 наши сънародници, до момента в който събирах подписите. Тези хора, като се изключи че са ограбени, са и осакатени обществено. Като откраднеш няколко пъти вярата на човек - той завършва.

Мнението му за съперниците в президентската борба

" Настоящият президент Румен Радев е новата опаковка на олигархията. България няма и секунда време, тъй като другояче ще потънем като кораба Вера Су. От шест месеца към този момент ръководи точно Радев и държи всички управляващи. Той е едноличен притежател на страната, само че какво произтече от това? Да, оня естествен бай Ганьо Бойко Борисов плещеше нелепости. Той беше най-големият разрушител на страната и нацията. Но питайте Радев кой го предложи за президент. Няма нищо общо нито с Българска социалистическа партия, нито с Корнелия Нинова. Излъчиха го олигархични кръгове. "

Запитан за кои олигархични кръгове става въпрос, Миленов уточни, че става въпрос за пловдивско-хасковската олигархия. Това са хора, които са свързани с контрабанда и енергетика, твърди той. На въпрос за съответни имена, той назова името на Гергов. " Съветниците на Радев са нещо сходно на това, което беше Цветан Цветанов за Бойко Борисов. Правят сделки и събират пари. Те са поставени там, с цел да управляват всички процеси. А Румен Радев е цвете в саксия.

Задкусилието и олигархията в България - с имена


Чрез 200 милиарда 15 000 българи държат цялата власт в страната. Те бяха заграбени като активи в разнообразни форми. Те са в действителност феодали в България. На въпрос за имената им, той уточни, че са доста и уточни съответно Ахмед Доган, Делян Пеевски, Валентин Златев, Кирил Домусчиев, ТИМ, Арабаджиеви, Миню Стайков, Богомил Манчев. Тези хора са дребни сами по себе си, само че са свързани в властта.

Ролята на ДАНС и останалите служби за сигурност


В момента службите работят за мафията. ДАНС, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, съда и всички останали специфични служби ще продължат да работят за нея, в случай че няма цивилен надзор върху тях. Трябва да има директен избор с мажоритарен детайл, както на президентските избори. Знаете ли какъв брой свестни хора има, които са експерти в сферата си. За 30 минути те могат да ви разяснят по какъв начин да се пресече всяка една незаконна активност. Могат да бъдат арестувани Доган, Пеевски и даже основният прокурор. Ако новите имаха предпочитание да задържат Гешев, щяха да са го създали. По член 321 за проведена незаконна група. Той мачкаше конкурентните олигарси на Бойко Борисов. Хората с съображение споделят, че не желаят да чуват за избори и политика. С един референдум могат да се решат въпроси, които " безродното " заседание, което е израз на мръсните пари, не прави. Честните хора в службите са на най-ниско равнище.

Пеевски е употребен като мандало за пред обществото, а той не може една касетка домати да продаде. Само облеклата му за 3-4 хиляди лв., а този няма един работен ден. Той би трябвало да бъде вкаран в пандиза. Ролята на наказването не е единствено да превъзпита дееца, само че и останалите членове на обществото. А ние нарушителите в България ги издигаме на фундамент.

Какво може да промени като президент?

Съгласно член 102. ал.3 т1. от Конституцията, президентът има опция самичък да провежда активността на администрацията и действието на институцията. Всички българи би трябвало да получат значимите пълномощия на президента. Те са три, с изключение на представителните. Да инициира референдуми, да изисква от всеки един държавен орган юридическо и неюридическо лице информация и да дава инструкции. Другото нещо е да се сезира Конституционния съд. Искам всеки български жител да е важен.

За какво храним тези 240 в Народното събрание? В взаимозависимост от комбинативността на всеки един от депутатите могат да стигнат до 200 хиляди лв. на месец. Това сме го документирали в службите. Всеки си има по 3-4 компании, които му носят даже водата в диспенсера.

Разкритията по Досиетата Пандора и смисъла им за България


Ами какво могат да разкрият? Дори и да са имали регистрирани сметки, от дълго време са ги трансферирали по други. Ние имаме вътрешна институционална опция с наличните служби, да разкрием в границите на часове петте лица, които държат заграбеното от Борисов. Къде са службите? Бойко Рашков се оказа един балон, въздух под налягане. Ако Бойко Борисов е най-големия нарушител, то Румен Радев е най-големия двуличник. Политиците са търтеи и нямат никакъв принос.

Интервю на Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР