Бившият служебен премиер Стефан Софиянски е притеснен от няколко абсурда,

...
Бившият служебен премиер Стефан Софиянски е притеснен от няколко абсурда,
Коментари Харесай

Софиянски: Радев ще бие още на първи тур, депутатите от последните два парламента не бива да се явяват отново

Бившият длъжностен министър председател Стефан Софиянски е обезпокоен от няколко парадокса, свързани с настоящия парламент. Първият парадокс се състоял в това, че Народното събрание е ялово и не може да сформира кабинет.

" Не осъзнават ли какъв брой са посредствени и по какъв начин работи да ги слушаш?! Какво е това самочувствие да се натрапваш на хората по националните медии?! Демонстрираш по какъв начин не можеш да свършиш работа. Смешно е всеки да упреква другия ", уточни Софиянски.

" Вторият парадокс е: Дайте да доведем българите от чужбина в България. Като дойдат, ги пращаме на Конституционния съд. Такъв е казусът с Кирил Петков. Защо би трябвало да го правиш, остави хората да работят ", настоя той в студиото на " Опорни хора ".

" Третият парадокс. Не могат да сформират държавно управление, само че викат министрите по през целия ден в Народното събрание. От 7 ч. съм бил на работа. Как ще изгубя през целия ден за глупави въпроси в Народното събрание?! Ти не съставяш държавно управление, само че разиграваш по през целия ден съществуващото държавно управление ", сподели още Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че депутатите, които бяха в последните два Народното събрание, би трябвало да имат морала да не се явяват трети път.

" Ако имат морал - да не се кандидатират на трети избори! Избирателите не би трябвало да гласуваме за партии, които включват в листите си хора, които са участвали в двата Народното събрание ", посочи някогашният кмет на София.

Той бе безапелационен, че има доста логичност в увеличението на размера на пенсиите. Това било част от икономическия път, който България би трябвало да измине.

" Проспахме 14 години в Европейския съюз. Влязохме предпоследни и останахме последни в Европейски Съюз, надалеч зад другите. Ние не се развивахме, стояхме на едно място. Най-важният приоритет на страната би трябвало да бъде стопански напредък, който да бъде на основата на този План за възобновяване, който още не сме предали в Европейски Съюз. Това е голяма неточност, закъсняваме със средствата. Борисов не беше подготвен, предходното държавно управление беше направило цялостен безпорядък. Трябва да го имаме, с цел да може на него да осигурим този стопански напредък ", изясни Софиянски.

С увеличението на пенсиите усилваме мощно потреблението, счита някогашният длъжностен министър председател.

" Сега на нас ни би трябвало бързо евакуиране на стопанската система напред ", уверен е той.

Според Софиянски страната харчи непотребни средства за предишните и за идните на 14 ноември избори. А служебният кабинет работи добре, означи той.

" В момента нито една от показаните в Народното събрание обединения не демонстрира смислена концепция. Всеки работи на парче. Никой не приказва за стопанска система и публично развиване. Организацията на обществото при нас е неефективна, с цел да стигнем до тази обстановка. Конституцията ни е остаряла. Планът за развиване е крайъгълният камък за България ", разяснява още Софиянски. " Слави Трифонов е диалогичен човек, само че не съумя да се оправи със обстановката ", означи гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Той акцентира, че институциите би трябвало да споделят ръководството, а не да си опонират. На база на Плана за развиване вършим дълготрайните си икономически прогнози. Паралелно с това да потърсим новата социална организация - 6 области, систематизиране на бюджет. Парламентът би трябвало да одобри план за нова Конституция, съобщи още Софиянски.

Според него разочарованието е огромна и се е освободило пространство, което няма да остане празно. А алтернативата била извънредно ниско присъединяване на изборите.

" Има и мислещи хора, на които им се желае да има някаква смяна, те ще запълнят тази празнота. " Съюзът на свободните демократи " не се явихме на два избора заради една неверна коалиция, която сключихме. Сега имаме упоритостите да потърсим място точно с този дневен ред. Нито съм изгубил упоритостите, нито някой може да ми вземе познанията ", разгласи Софиянски.

" Сега знам повече, имам упоритостите. А силите дали ще стигнат, с цел да се осъществят тези упоритости? Уморихме се от безпринципност ", показа той.

Софиянски е на мнение, че Румен Радев ще завоюва президентските избори още след първия тур.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР