Бившият сикаджийски бос Александър Александров-Сашо Храбреца е един от двамата

...
Бившият сикаджийски бос Александър Александров-Сашо Храбреца е един от двамата
Коментари Харесай

Само във Фрог: Сикаджията Сашо Храбреца е един от двамата помилвани затворници в Дубай

Бившият сикаджийски необут Александър Александров-Сашо Храбреца е един от двамата помилвани пандизчии в Дубай в средата на предходната година, научи Фрог нюз от проверяващи. У нас по случая се появи единствено къса информация за това, че двама пандизчии, лежали 12 години зад решетките, са били помилвани от емира на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. От 2004 година Храбреца изтърпява доживотна присъда за интернационален наркотрафик.
Тази седмица основният прокурор Сотир Цацаров и шефа на Министерство на вътрешните работи прекараха няколко дни в ОАЕ, като по информация на медията ни двамата били осведомени за следствия против български предприемачи и политици.

Според източниците ни 56-годишният Сашо Храбреца не е инцидентен човек. Твърди се, че е един от околните хора на посочения за създател на СИК Румен Николов-Пашата. Двамата са от един край-монтанско. След това служат в отряда на баретите. Около 2000 година в НСБОП стартират да постъпват данни, че Храбреца се занимава с трафик на хероин. Тези данни се удостоверяват и от службите в Германия. Къщите на двамата се намират в столичния квартал „ Драгалевци “ на към 500 метра разстояние една от друга.

Близки на Александров си спомнят, че Храбреца едвам не умира от терзание, след обезглавяването на двамата български водачи Ивайло Кепов и Георги Лазов през 200 4 година в Ирак. Нещо повече-получил сериозен сърдечен проблем. Случаят “Кепов и Лазов” продължава да тъне и до през днешния ден в тайнственост, макар че към него хипотезите и версиите са повече от скандални. Не е загадка, че една от тях е обвързвана с трафик на дрога. Дали Сашо има нещо общо с това и до през днешния ден си остава мистерия.

По мотив наркоорганизацията на Сашо Храбреца, уеб сайтът „ Биволъ “ отбелязва преди години: Българите разпознават Александров откакто са сезирани от Мюнхен по сигнал от турските служби. На 12 февруари 2004 година антимафиотите обискират жилище употребявано като хранилище, където са открити 145 кг хероин. При интервенцията са задържани петима души, само че това не е краят на канала, който продължава да действа и е следен през цялата 2004 година Александров е задържан чак на 17 декември 2004 и то в Македония, с ордер от мюнхенската полиция. Два месеца преди този момент, на 13.10.2004 баварската Служба за митнически търсения, Съвместна следствена група Южна Бавария разпитва един от обвинените куриери на канала: Славчо Георгиев – Палюх. Ето какво е записано в протокола от разпита, достоверен документ на немски език от 8 страници:

„ Днес бих желал да кажа нещо за „ Сашо “; същинското му име е Александров. Когато понякога се срещнах със Сашо и там участваха и други хора, които изначало ми бяха непознати, той ми споделяше от време на време, че сега не можел да беседва с мен, тъй като някой от другите хора бил прокурор или началник на митница или друго високопоставено лице. Тези хора постоянно бяха в дома на Сашо.

Веднъж той не ме пусна в дома си, когато в къщата му беше някакъв шеф на митница. Бях отпратен още от входа, там има конфигурирана видеокамера. По домофона Сашо ми сподели, че сега нямал време за мен, тъй като точно този шеф на митница или пък някой прокурор били при него. Сашо споделяше също по този начин постоянно, че се срещал с „ огромния брат “.

В края на 2017 година „ Афера “ отбелязва, че Александров е култивиран в хотел в Дубай какво да приказва, при положение, че бъде амнистиран и излезе на независимост. От няколко месеца познати на Сашо Храбреца са го засичали на разнообразни места в столицата. Те са безапелационни, че води затворен живот и прави всичко допустимо да не се шуми към него.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР