Бившият шеф в столичното звено на Агенцията по храните и

...
Бившият шеф в столичното звено на Агенцията по храните и
Коментари Харесай

Поредната далавера: Антон Генов крие 2 млн. от корупция по сметки на свои роднини

Бившият началник в столичното звено на Агенцията по храните и футболен рефер Антон Генов къта в банкови сметки над 2 милиона лв..

Генов, който по обучение е ветеринарен доктор разпределил тлъстата сума в сметките на свои доверени родственици и доста близки другари, твърди източник на Narod.bg осведомен с мътните му далавери.

Милионите, както се досещате, не са от заплата. От години се носят митове за корупционните схеми, в които Генов е истински виртуоз. През 2009г. УЕФА спря правата на рефера поради корупция и присъединяване в уредени мачове. По-късно, когато се намърда на сладката служба като началник в столичното звено на Агенцията по храните, бизнесът пропищя от безчинствата на Антон Генов. Не след дълго бе изхвърлен и от тази позиция. После стартира да търси способи да се върне назад в Агенцията. Скандалното е, че това се случваше на фона на обстоятелството, че преди две години той изненадващо се снабди с две обвинявания - за закононарушения по работа и за изнудване на компании, съперници на тази, в която работел синът му. Именно поради последното обвиняване, сега бизнесът, който е извънредно сензитивен към противозаконен институционален рекет, безусловно е наежен. За всичко това предприемачи публично са уведомили както представителите на властта, по този начин и посолства на европейските страни.

Narod.bg напомня, че скандалният началник на софийския клон на БАБХ Антон Генов бе позорно изхвърлен от работа. Причината е, че през май 2020г. са предоставени нови функционалности по реализиране на граничен надзор на импортирани през летище „ София “ първични материали и храни от неживотински генезис.

Именно заради новите функционалности печално известният Генов следва да има специфични пълномощия по управление на системата ТРЕЙСИ. Всъщност някогашният началник на ОДБХ София не разполага с тези пълномощия, поради което е отхвърлен от служба, на която бе върнат скандално от съда.

Името на ветеринаря от Габрово нашумя с обвиняване за „ черно тото “, като интернационален футболен арбитър и с беззакония в Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), поради които бе уволнен като началник на софийския клон. Вместо да се откаже обаче, Генов реши да позори организацията, само че пък не пропуща да се похвали, че се е схванал „ с който би трябвало “ и е подплатил финансово завръщането си в държавната администрация.

Преди време предприемач от Габрово пусна тъжба в която сигнализира, че в случай че Генов, който два пъти е отстраняван от работа поради закани и далавери, се върне още веднъж в организацията, то има действителна заплаха от неуспех на милиони евро вложения в бранша за преправяне на отпадъчни мазнини. Причина за опасенията на габровския предприемач са навиците на съгражданина му да постанова репресии на сдружения, които се явяват съперници на компанията, в която работи синът му – Симеон Антонов Генов.

Той взе участие в ръководството на шест компании. В „ Наргос Брадърс “ ООД Симеон даже е съучастник с по-малкия си брат Антонио Генов. Преди две години Генов се снабди с две обвинявания за активността си като шеф на Областната дирекция по сигурност на храните – София, какъвто бе до юли 2017 година, преда да бъде отхвърлен.

Едното обвиняване е в закононарушение по работа, осъществено от лице, заемащо отговорно състояние, при изискванията на продължавано закононарушение. На 5 октомври 2016 година Генов разпоредил инспекция на складово помещение на сдружение от Нови Искър, където се съхранявала модифицирана лой, изкупувана от заведение за публично хранене. Продуктът служи като съществена суровина за произвеждане на биогориво.

Бившият футболен арбитър разпоредил мазнината да бъде конфискувана. Но сходна инспекция и изземване не са от компетентността на ОДБХ – София, защото не се касае за храни, а за боклук. Извършването на въпросната инспекция е от компетентността на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София. С тези си дейности обвиненият Генов е превишил властта си, считат от сдружението. А съгласно прокуратурата задачата на Генов е била да се набират облаги за друго сдружение, в което по същото време е работел синът му. То също се занимава с изкупуване на обработена лой и реализирането й като суровина за производството на биогориво.

Второто обвиняване на Генов е поради обстоятелството, че при започване на 2016 година в диалог по телефона направил опит да принуди шефа на сдружението „ Ф.Б. “ ООД, което се занимавало със същата активност, с която и компанията, в която работел синът му, да прекрати активността си в София. Генов афиширал заеманата от него служба като шеф и изтъквал пълномощията си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР