Бившият шеф на завода Монбат Рисайклинг Васил Богданов е основният

...
Бившият шеф на завода Монбат Рисайклинг Васил Богданов е основният
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна разпита на основния свидетел срещу Бобокови

Бившият началник на завода " Монбат Рисайклинг " Васил Богданов е главният прокурорски очевидец против русенските предприемачи братя Бобокови. На неговите показания се крепи огромна част от тезата на проверяващите, че двамата са се възползвали от скица за депониране на рискови боклуци у нас вместо да ги изнасят в чужбина, където да се обезвреждат.

Това излиза наяве от разпита на Богданов пред арбитър, пуснат от прокуратурата. Това е следващият случай, в който държавното обвиняване пуска в общественото пространство доказателства по шумно дело. Оправданието още веднъж е, че обществеността би трябвало да бъде осведомена. Разпитът се разгласява ден преди апелативният спецсъд да вземе дефинитивно решение за ареста на Атанас Бобоков. Брат му бе освободен против 1 млн. лева гаранция.

Престъпления против децата и 200 000 лева заплата

Освен очевидец Богданов е и обвинен за данъчни закононарушения по същото дело. Той бе арестуван, само че по-късно – пуснат под домакински арест. Пред арбитър, прокурор и юристите по делото той в детайли споделя по какъв начин отпадъците от " Монбат Рисайклинг " са оставали в България като са били излъчени на компании, които нямали никакъв потенциал да ги обезвредят. От показанията му излиза наяве, че е знаел за нарушаванията години наред, само че е почнал да приказва едвам откакто напуснал компанията на Бобокови.

Двамата братя бяха задържани дружно с някогашния зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, ексшефа на РИОСВ-Плевен Габриел Савов, както и с още двама предприемачи – Николай Миховски и Айгюн Еминов. Последните двама бяха задържани поради площадката край Плевен, на която в края на предходната година бяха открити тонове боклуци от Италия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР