Бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров смени Нели Кордовска

...
Бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров смени Нели Кордовска
Коментари Харесай

Валери Димитров смени Нели Кордовска в банковия гаранционен фонд

Бившият началник на Сметната палата Валери Димитров смени Нели Кордовска от поста зам.-председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Кордовска освобождава поста заради приключване на мандата, се схваща от известие на Българската национална банка.

Димитров е правист, лекар по финансово право и участник в правенето на банковото законодателство на страната. Бил е народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и два мандата ръководител на Сметната палата.

Кордовска беше зам.-председател на фонда в продължение на четири четиригодишни мандата, като няма нормативно ограничаване за броя им. Тя запазваше поста в годините макар следствието за спор на ползи, откакто беше изтеглила депозита си в КТБ в деня на слагането й под специфичен контрол. Кордовска беше уличена в спор на ползи от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), само че съдът счете, че все още на тегленето в публичното пространство е имало задоволително информация за положението на банката и тя не е имала потребност от данните, които са й били известни служебно.

Фондът за гарантиране на влоговете в банките набира средства от годишни вноски на комерсиалните банки и подсигурява влогове до равностойността на 196 хиляди лева, в случай че лицензът на банка бъде лишен или влоговете в нея бъдат оповестени за неналични.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР