Бившият шеф на Рено-Нисан, Карлос Гон се появи публично за

...
Бившият шеф на Рено-Нисан, Карлос Гон се появи публично за
Коментари Харесай

Карлос Гон: Жертва съм на заговор

Бившият началник на Рено-Нисан, Карлос Гон се появи обществено за първи път след зрелищното си бягство от домакински арест в Япония. Гон даде конференция в ливанската столица Бейрут. Той съобщи, че е жертва на скрит план. Гон е упрекнат във финансови закононарушения. Японската прокуратура дефинира обвиняванията на Гон за неприемливи.

С конференцията в Бейрут някогашният началник на Рено-Нисан цели да почисти името си след обвиняванията за финансови закононарушения в Япония. " Не съм имал и момент независимост от 19 ноември 2018-та година ", сподели Карлос Гон, който акцентира че страната на детството му Ливан го е подкрепила в рецесията.Той опроверга някои упования.
Карлос Гон: Не съм тук да опиша по какъв начин съумях да напусна Япония, а да кажа за какво избягах. Не съм тук, с цел да се трансформира в жертва, а с цел да хвърля светлина върху системата, която нарушава главните правила на хуманността.
Гон показа единствено, че е бил скован по време на бягството. " Бях обособен брутално от фамилията си, разпитваха ме по осем часа дневно без юрист. "
Карлос Гон: Не избягах от правораздаването, а от несправедливостта и преследването, политическото гонене. Изтърпях над 400 дни на нечовешко отношение в система, предопределена да ме пречупи, нямах различен избор с изключение на да защитя себе си и фамилията ми.
В тази система неоправдателните присъди са 99.4 %, сподели още Гон, който счита, че е жертва на скрит план сред Нисан и японската прокуратура. Автомобилната компания упреква Гон, че е отклонил фирмени средства за свое прилагане.
Карлос Гон: За страдание нямаше доверие и някои от нашите японски другари мислеха, че единственият метод да се отърват от въздействието на Рено върху Нисан е като се отърват от мен.
Днес беше публикуван запис от охранителна камера на истанбулското летище Ататюрк. Според известието, записът демонстрира пътя на специфичния куфар в който Гон се крие и е качен на частен аероплан за Бейрут. Токио към този момент подаде искане до Интерпол, само че Ливан няма съглашение за екстрадиция с Япония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР