Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров обяви, че ще

...
Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров обяви, че ще
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Един разузнавач никога не се пенсионира



Бившият началник на разузнаването ген. Кирчо Киров разгласи, че ще откри метод да потвърди невинността си. Той е с мярка за неотклонение "Домашен арест ". Тя му беше наложена малко откакто военният съд го осъди на 15 години затвор за заграбване на 5,1 млн. лева от бюджета на разузнаването, съобщи БТВ.

Според военачалник Киров, делата против него са политически. „ Конкретните реализатори са известни, преди всичко това е моят правоприемник Драгомир Димитров, погледнете неговите политически ментори и ще разберете кои са политическите поръчители”, споделя Киров.

В съда са всички документи, които потвърждават, че ген. Киров не е откраднал 5 млн. лв.. Както и обстоятелствата, да вземем за пример, че всяка страна заплаща на незаконните си шпиони до края на живота им, без значение дали ги употребява или не. Ген. Киров споделя, че един шпионин в никакъв случай не се пенсионира. Макар и под домакински арест, той следи новините и съгласно него казусът с ЧЕЗ е проблем на националната ни сигурност.

"Възможността това развиване да докара до проблеми в енергийното доставяне на популацията. Аз помня, ние сме го правили, до момента в който аз ръководех Националната разследваща работа, изследване на евентуални вложители, изследване на евентуални купувачи на стратегически за България обекти ".

„ Нямам спомен да сме проучвали ЧЕЗ, само че спомените ми в енергетиката ме водят към 2009 година, когато беше рецесията с газоснабдяването на България, тогава към националното разузнаване бяха заложени значими въпроси, на които аз персонално от приказвах и това е самата истина, че надалеч преди възникването, месеци преди възникването на тази рецесия, разузнаването е предизвестило за опцията и времевите параметри, в които такава рецесия може да се развие “, спомня си ген. Киров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР