Бившият шеф на Охранителна полиция в Пловдив Виктор Празов осъди

...
Бившият шеф на Охранителна полиция в Пловдив Виктор Празов осъди
Коментари Харесай

Бивш шеф на Охранителна полиция осъди МВР


Бившият началник на Охранителна полиция в Пловдив Виктор Празов осъди Министерство на вътрешните работи да му заплати обезщетение от 500 лева за наложеното му през м. година неодобрение за побоя над журналиста Димитър Кенаров на митинга на 2 септември 2020 година

По тъжба на Празов това наказване беше анулирано от Административния съд в Пловдив, тъй като, въпреки на тази дата той да е бил командирован в София като началник на служителите на реда, задържали Кенаров, не е директен очевидец на ареста му, а и подчинените му би трябвало да знаят по кое време имат право да ползват мощ и по кое време не.

След това Празов е завел ново дело и желае от Министерство на вътрешните работи 2500 лева за претърпяното оскърбление от наложеното му наказване.

„ Виктор Празов е работохолик, който неведнъж е награждаван, тъй като е доста добър служител на реда и откакто му постановиха наказването, той се усещаше доста потиснат. От наказването до месец юни (когато глобата към този момент е анулирана – б. а.) доста се затвори в себе си, не искаше да се виждаме. Преди наказването постоянно е идвал с нас. Когато разбра, че ще го санкционират, беше мощно подтиснат душевен. Преди това беше витален и с позитивни страсти “, е разказал пред административните магистрати в Пловдив сътрудник на някогашния полицейски началник. Затова и съдът намира, че Празов има право на обезщетение, само че единствено от 500 лева Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

През март т. година Виктор Празов беше уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи, само че на 11 ноември Административният съд в Пловдив анулира заповедта за това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР