Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков смята, че при

...
Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков смята, че при
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Алексей Петров е следен дълго време, установили са навиците му

Бившият началник на НСО ген. Тодор Коджейков счита, че при покушението против Петров защитата е била евентуално помолена да се отдалечи. Това сподели ген. Коджейкв за " Твоят ден " по Нова нюз.

" Това се случва, в случай че охраняваното лице желае да организира диалог, да бъде самичък. Тогава постанова на защитата рестриктивни ограничения, свързани с неговото успокоение, това е обикновено. Колкото и добре да се пази едно лице, в случай че не се съблюдават закономерностите в охранителната активност, ще се получи пробойна. В службите работят огромни експерти и нямам доверие някой да е пропуснал информация, в случай че е имало такава ", изясни той.

Той изясни, че хидрошоковите патрони са с кухи върхове и одобряват формата на гъба при прикосновение с тялото на човек.

" Могат да се купят във всеки един оръжеен магазин, не е строго конфиденциален патрон, изработен в лаборатория. Когато влезе в тялото се сплесква и понижава скоростта си, нанася съществени провали. Навиците на Алексей Петров са следени дълго време ", съобщи Коджейков.

Заплахата към Алексей Петров стои от повече от 10 години, евентуално е бил приел, че е отминала и нещата са от единствено себе си решени, само че явно не е по този начин. Ако той в миналото е поел избран ангажимент пред огромен престъпен престиж и не е извършил отговорностите си, в този свят не се одобряват извинения и не се връщат пари. Разследващите би трябвало да тръгнат от информацията, която са получили от него по време на първите два атентата. Вероятно е споделил от кое място чака тази офанзива. Не позволявам, че ще се стигне до поръчителя, всичко е направено доста професионално. Това сподели за " Твоят ден " юрист Людмил Рангелов.

По думите му надали ще се откри и гилза. " Показните разстрели се случват непрекъснато, мутренските години не са си отивали ", уточни той.

Относно проблема " Дебора " юристът показа, че не се знае по какви критерии правосъдните медици в Пловдив са определили черепно-мозъчната контузия краткотрайна заплаха за живота. " Необходимо е да се откри безсъзнание, с цел да се дефинира междинна телесна щета. Необходимо е да се откри дали има обезобразяване. Това са няколко междинни телесни повреди, за които е планувано наказване до 6 години затвор ", изясни Рангелов.

Целия диалог вижте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР