Бившият шеф на КПКОНПИ проф. Стоян Кушлев е бил сплашван,

...
Бившият шеф на КПКОНПИ проф. Стоян Кушлев е бил сплашван,
Коментари Харесай

Бившият шеф на КПКОНПИ: Пребиха зверски мой близък, докато разследвахме Нотариуса

Бившият началник на КПКОНПИ проф. Стоян Кушлев е бил сплашван, до момента в който е разследвал Мартин Божанов-Нотариуса през 2006 година Бандити пребили племенника на брачната половинка му за да изплашен тогавашния началник на антикорупционната комисия, с цел да спре да проверява. Това разобличаване направи проф. Кушлев пред " България Днес ".

" Точно по времето, в което водехме следствието за имуществото на Мартин Божанов-Нотариуса, бандити бяха ходили при Иван Братоев - племенник на моята брачна половинка. Отишли с черен джип, бяха го били, ритали и малтретирали. Това беше за да ми влияят да не се занимавам с тези каузи, едно от които бе това на Нотариуса. Не са споделили тъкмо за кое дело, а общо да не се греша и да не проверявам. Но тъкмо по това време се бяхме задействали против Мартин Божанов. Бяха споделили на Братоев да ми съобщи да не проверявам нищо и да се отдръпна! ", описа професор Стоян Кушлев, който е безапелационен, че все пак не е спрял да си прави работата след този случай.

" След побоя прокуратурата и Министерство на вътрешните работи започнаха следствие, само че по този начин и не се откри нито кои са биячите, нито кой ги е изпратил да ме сплашат през племенника на брачната половинка ми. Тогава служителите на реда ме разпитваха, жена ми също. Но нищо не се случи в последна сметка. За страдание, Иван Братоев умря преди една година и няма по какъв начин да опише. Но такива неща в нашата страна рядко се разкриват. Не мога да бъда безапелационен, че Мартин Божанов ги е изпратил ", сподели проф. Кушлев, загатвайки, че този, който е желал да го сплаши, е имал огромни връзки на високи равнища.

" Когато пребиха Братоев, с цел да ме сплашат, а това бе през февруари или март 2006 година, ние към този момент бяхме погнали Нотариуса. Той беше един от първите, който разследвахме, в случай че си припомням вярно. Докато се доберем до Божанов обаче, минаха месеци. През септември 2005 година ни изпратиха 5000 каузи, които трябваше да отсяваме, тъй като не всички бяха по нашата компетентност. Делата, които нас ни интересуваха, бяха като зрънца в един куп слама. Три екипа от специалисти отсяваха правосъдните решения няколко месеца. Заринаха ни с документи, които не ни трябваха, само че тогава попаднахме на Мартин Божанов. 1 от 100 каузи беше в нашата пълномощия. Просто съдилищата се освободиха от тези книжа. Дадоха ни всичките каузи за стопански закононарушения, по които има решение. Едното бе против Божанов, само че очевидно към този момент е изчезнало, или просто не преглеждат всичките каузи от това време, които са в архивите на антикорупционната комисия. Това е, в случай че в действителност още съществуват и Божанов не си е прикрил следите ", изяснява проф. Кушлев.

Припомняме, че сигналът за убийството на Нотариуса е подаден от жена му Гергана към 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазари, само че се забавил дълго. Съпругата почнала да му звъни, само че той не вдигал. Тя слязла на паркинга и видяла първо, че автомобилът му е там, а до него било и тялото на мъжа й.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР