Бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев и политологът

...
Бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев и политологът
Коментари Харесай

Методи Андреев към Слави Василев: Престанете с шизофренията, Радев е тежък привърженик на Путиновата агресия

Бившият началник на Комисията по досиетата Методи Андреев и политологът Слави Василев влязоха в изострен спор в студиото на Нова нюз. Двамата бяха поканени, с цел да разясняват какви са прогнозите и упованията за 2023 година Методи Андреев подсети, че ни чакат избори и установи, че евентуално ще се сблъскаме с нови разочарования.  " Липсата на консенсус в този парламент не трябва да отчайва хората, които желаят смяна. Посланието на ГЕРБ не значи, че са евроатлантици, не може да крадеш и да си евроатлантик. Фактът, че Борисов не желае да се отдръпна и продължава да е наставник на ГЕРБ, запушва процесите. Той взема решение и към момента държи властта ", уточни той.

Според него нарушен е бил договорът за природен газ, само че от страна на " Газпром ". " България се беше трансформирала в център на съветската агентура. Русия е агресор и е отхвърлена от света, би трябвало да признаем това нещо и да продължим да пращаме оръжие на Украйна. Нашият президент е тежък последовател на съветската експанзия, само че не го признава, счита Андреев.

" Подходът на Политическа партия беше аргументиран - да начертаят неоспорими цели. Това са празни обороти на едно зациклило тяло - Народното събрание. Обстоятелствата няма да ни разрешат скоро да имаме постоянно държавно управление. Политиката у нас е борба на персони, няма по какъв начин Борисов да се отдръпна и ГЕРБ да просъществува повече от 10 минути. Няма човек с легитимност да поведе партията след него ", съобщи Слави Василев, който не пропусна да отбрани тезата си за президентска република и да похвали политиката на Румен Радев.  " Кирил Петков крушира, Христо Иванов има таван, който е достигнал, Корнелия Нинова години наред се опитваше да стане министър председател безрезултатно, а Радев надали ще се впусне в изпълнителната власт. Промяна в България може да пристигна или с нови персони, или с смяна в системата. Ситуацията е институционално непоносима и това ще накара партиите да се схванат, само че не знам по кое време ", съобщи Василев. По думите му срещата на Радев с Ердоган е съумяла да реализира съглашението за достъп до газовата инфраструктура на Турция, а това демонстрира, че страната работи и в спешния режим " служебно държавно управление ". " Правителството на Кирил Петков е оставило калпаво завещание. Той позволи прелом с Македония, при тяхната кандидатура с Европейски Съюз ползите ни са незащитени. Единственият поръчител е президента - Радев убеди европейските ни сътрудници, че би трябвало да бъдем вписани като народ в тяхната Конституция ", акцентира Василев.

" В България е рисково да има президентска република, тъй като по този метод се суспендира конституцията. Въпросът е в това, че партиите не могат да се схванат за корупцията. Партиите, които разнебитиха страната, започнаха с Българска социалистическа партия, продължиха я гербаджиите, подхванаха я депесари и така нататък В нашите ширини е доста рисково да дадеш властта в ръцете на един човек ", сподели Андреев в отговор на Василев и добави, че би трябвало да се махнат служебните кабинети. " Възраждане " излъчва доста рискови сигнали. Радев отстъпи от апела " мутри вън ", сближи се с ГЕРБ. Какво стана с " коя е вашата татковина "? Виждаме доближаване сред Движение за права и свободи и Румен Радев. Президентът в никакъв случай няма да изгони 70 съветски дипломати и да скъса зависимостта с съветския газ. Факт е, че Румен Радев се раздира сред принадлежността си като военачалник от НАТО и симпатизант на Путин ", съобщи Андреев. Василев установи, че е бил пресечен 27 пъти от Андреев и продължи да приказва против кабинета на Кирил Петков и да спори, че договорът с " Газпром " е нарушен от наша страна. Методи Андреев му опонира, че страната ни се намира в центъра на съветска агентура. Политологът се ядоса и съобщи, че изказванията на някогашния народен представител са " цялостни нелепости ". 

" Вие защитавате Русия, агресор, отритнат от целия естествен свят. Карате Порше, клас G, а не Москвич! Престанете с тази шизофрения! Учили сте в Америка, живели сте във Франция! Защо не сте били в Урал? Русия е агресор и нашата страна го признава, изпращаме оръжие на Украйна. Нашият президент е тежък последовател на Путиновата експанзия, въпреки че обществено споделя, че е срещу войната ", сподели още Андреев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР