Бившият шеф на автомобилния шампионат Формула 1 Бърни Екълстоун е

...
Бившият шеф на автомобилния шампионат Формула 1 Бърни Екълстоун е
Коментари Харесай

Екълстоун: Шокиран съм колко са слаби германците, все едно не са във Ф1

Бившият началник на автомобилния шампионат Формула 1 Бърни Екълстоун е шокиран, че в миналото значимият немски пазар към този момент не е главен фактор в този спорт, само че се надява, че страната може да възвърне позицията си в бъдеще.

Германските водачи Себастиан Фетел, Нико Розберг и изключително легендата Михаел Шумахер, завоюваха 12 трофеи сред 1994-а и 2016-а година. Иначе общо седем индивида от тази страна са били в стартовата решетка през 2010-а, в продължение на няколко сезона имаше две надпревари на сезон – на Нюрбургринг и Хокенхайм, а Мерцедес беше осем години поред международен първенец при водачите до 2021-а година.

" Не знам какво се случва с Германия. Имаха международни първенци при водачите, международен първенец за дълги години при конструкторите. Но като цяло наподобява, че са отвън Формула 1 ", съобщи Екълстоун.

Сега завърналият се Нико Хюлкенберг е единственият представител на Федералната република във Формула 1, който ще кара в първото съревнование за годината в Бахрейн. Основно заради финансови аргументи, последното издание на Гран При на Германия за момента се организира през 2019-а година. А последното съревнование на територията беше година по-късно, след което Нюрбургринг слезе от календара и поради последствията от пандемията от ковид.

" Преди при тях имаше страхотни надпревари и чудесна, гореща аудитория. А сега всичко изчезна. Наистина скърбя, че загубихме Германия за Формула 1. И като че ли хората там внезапно се дезинтересираха, добавя предприемачът.

" Но съм сигурен, че няма да продължава дълго. И имам вяра, че ползата ще се върне. Там има основа, върху която може да се градят триумфи. Може би някои от уредниците се концентрираха върху неправилните моменти, а не върху огромната картина. Но Германия има капацитет, голям капацитет ", приключи Екълстоун.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР