Бившият секретар на ЦК на БКП проф. Стоян Михайлов е

...
Бившият секретар на ЦК на БКП проф. Стоян Михайлов е
Коментари Харесай

Почина бившият секретар на ЦК на БКП проф. Стоян Михайлов |

Бившият секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия проф. Стоян Михайлов е умрял тази нощ. 

За гибелта му заяви във фейсбук синът му Михаил Мирчев - социолог и някогашен претендент за кмет на София от Българска социалистическа партия. 

" Тази вечер нашият Татко. Проф. Стоян Михайлов си отиде. Спокойно и безшумно след един прелестен безоблачен ден. Бе обкръжен с доста внимание и обич освен от околните си, само че и от толкоз доста другари и сътрудници, съселяни и съграждани. 90 години заслужен живот. Изпълнен живот с висок дух и смела мисъл, с почтеност и безстрашие за положителни каузи. И с ведра усмивка към всички. Мир на душата му ", написа Мирчев. 

Стоян Михайлов е роден в село софийското село Скравенана 6 октомври 1930 година Завършил е философия в СУ " Св. Климент Охридски ". По-късно е помощник по философия във ВИИ " Карл Маркс ", помощник е на Института по философия. От 1968 година работи в Института по социология на Българска академия на науките. Директор му е от 1973 до 1976 г. Създател и някогашен основен редактор на сп. " Социологически проблеми ". Професор в Българска академия на науките, професор в СУ " Св. Климент Охридски ", член-кореспондент на Българска академия на науките. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР