Бившият съпруг на специалния прокурор Даниела Талева, която се занимава

...
Бившият съпруг на специалния прокурор Даниела Талева, която се занимава
Коментари Харесай

Бившият съпруг на специалния прокурор Талева се оказва подсъдим

Бившият брачен партньор на специфичния прокурор Даниела Талева, която се занимава само с следствие на основния прокурор и неговите заместници, е един от подсъдимите пред Окръжен съд в Кюстендил за присвоени над 250 хиляди лв. от пътни такси, оповестява уеб сайтът Bird.bg.

В коментар за медията арбитър Талева сподели, че не вижда в това проблем за нейната самостоятелност и обективност.

Димитър Талев, който е татко на детето на Даниела Талева, е един от общо 19 чиновници от “Пътни такси и разрешителни ” на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, упрекнат за заграбване на пътни такси, които преди повече от едно десетилетие са се плащали съгласно тежестта на товарните коли.

Делото започва през далечната 2012 година и придобива известност под името “Кантарджиите “, напомня Bird..

Според прокуратура групата на „ Кантарджиите “ са присвоили обилни суми в интервала 2002 – 2004 година Разследващият уебсайт осведоми, че Димитър Талев е упрекнат за присвояването на 251,393.35 лева

В началото на делото го пази адв. Даниела Талева от Петрич, която в интервала 2002 – 2004 година му е била брачна половинка. Двамата се развеждат през 2011 година, преди делото против кантарджиите да влезе в правосъдна фаза.

Десет години по-късно, през септември 2022 година, 18 от обвинените са оправдани на последна инстанция в Окръжния съд, само че не и Талев, чието дело е било спряно заради болест, оповестява Bird. Абсолютната отминалост по делото изтича през 2028 година.

Даниела Талева към този момент отхвърли да образува досъдебно произвеждане по първия сигнал против сегашния и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов по отношение на имотни покупко-продажби.

След убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и връщането на проблема “Осемте джуджета ” на фокуса на публичното внимание стана ясно, че Талева e почнала и инспекция на показанията против Сарафов за връзки с Петьо Еврото.

В отговор на въпрос за връзките с Талев и дали смята, че нейната самостоятелност и обективност по следствието против Сарафов може да бъдат повлияни от наказателното дело против някогашния ѝ брачен партньор, прокурорът дава отговор: „ Разбирам за какво го вършиме. Очевидно се търси под вола теле “.

“Наказателната отговорност е персонална. Няма по какъв начин аз да давам отговор за дейностите на който и да било. Няма по какъв начин аз да давам отговор за дейностите на някогашния ми брачен партньор “, аключи Талева, напомняйки, че с Димитър Талев са разведени от 2011 година

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР