Бившият руски президент заяви, че от началото на годината Русия

...
Бившият руски президент заяви, че от началото на годината Русия
Коментари Харесай

Медведев: От началото на годината Русия е наела близо 120 хиляди души на кадрова военна служба

Бившият съветски президент съобщи, че от началото на годината Русия е наела близо 120 хиляди души на кадрова военна работа, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10527
" От 1 януари до 19 май 117 400 души постъпиха на кадрова военна работа в редиците на въоръжените сили и в доброволческите формирования ", сподели Медведев на съвещание, отдадено на набирането на хора за армията.

Медведев изрази удовлетворение от работата, която се прави за гарантиране на нови попълнения за въоръжените сили " в границите на инструкциите по този въпрос " на президента Владимир Путин.

Руската войска понася съществени загуби в Украйна, което прави належащо привличането на нови хора, отбелязва Франс прес.

Москва се готви за предстоящата украинска контраатака и през последните седмици организира огромна акция за набиране на бойци.

Руските управляващи не са разгласявали, че са си сложили цели от позиция на броя хора, който желаят да привлекат във въоръжените сили, само че някои съветски медии оповестяват, че армията чака да набере няколкостотин хиляди души чрез сключването на контракти с примамливи условия.

Кампанията протича както в обществените мрежи, по този начин и чрез билбордове и плакати по улиците на съветските градове.

През септември Москва разгласи частична готовност за набиране на минимум 300 хиляди души в армията.

В края на декември предходната година съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че е належащо числеността на съветската войска да доближи 1,5 милиона бойци, " от които 695 000 на договорна работа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР