Бившият руски президент и настоящ заместник-председателят на Съвета за сигурност

...
Бившият руски президент и настоящ заместник-председателят на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев заплаши Украйна с ядрена атака

Бившият съветски президент и сегашен заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия предизвести, че всевъзможни украински офанзиви против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединените щати и техните съдружници, създават условия за нуклеарен отговор от страна на Москва.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12393
По думите му някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки в Русия с доставени от Запада ракети с огромен обхват. Той не назова имената на командирите, нито разкри повече детайлности за хипотетичния проект.

" Какво значи това? Означава единствено едно, рискуват да се натъкнат на действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в региона на нуклеарното въздържане ", написа Медведев в своя Telegram канал.

Деветнадесети параграф от нуклеарната теория на Русия от 2020 година дефинира изискванията, при които съветски президент би обмислил потреблението на нуклеарно оръжие - най-общо като отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или на потреблението на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната е сложено под опасност ".

Медведев особено загатна точка " ж " от параграф 19, който се занимава с нуклеарния отговор на нахлуване с стандартни оръжия.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР