Бившият руски президент Дмитрий Медведев, който в момента е заместник-председател

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев, който в момента е заместник-председател
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Разполагането на британски войски в Украйна ще се смята за обявяване на война

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи изказването си в отговор на визитата на английския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак заяви, че финансовата поддръжка за Украйна ще бъде увеличена, с цел да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

" Надявам се, че нашите извечни врагове - наглите британци, схващат, че разполагането на техен формален боен контингент в Украйна ще бъде еднакво на оповестяване на война против страната ни ", написа Медведев в обществената мрежа " Телеграм ".

Медведев постоянно прави остри обществени изявления, които съгласно дипломати са симптом за съществуването на ястребски настройки измежду ръководещите кръгове в Кремъл, отбелязва Ройтерс. Освен това, някогашният съветски президент попита по какъв начин западната общност би се почувствала, в случай че делегацията на Сунак бъде обстрелвана от касетъчни муниции в центъра на Киев, както съгласно Медведев се е случило неотдавна с мирни съветски жители в Белгород.

Белгород, ситуиран в Южна Русия, се намира покрай украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който приказва Медведев, Русия съобщи, че минимум 20 души са били убити, измежду които и две деца, а 111 души са били ранени при " безразборни " украински удари с касетъчни муниции.

Украинският новинарски портал " РБК-Украйна " цитира неназовани източници, съгласно които украински сили са поразили военни цели в Белгород в отговор на масирана съветска бомбардировка на украински градове предходния ден.

При ръководството си като президент в интервала 2008 - 2012 година Медведев се представяше за демократичен реформатор, само че в този момент е един от най-големите антизападни ястреби в Кремъл, отбелязва Ройтерс.

Днес украинският президент Володимир Зеленски и английският министър председател Риши Сунак подписаха в Киев съглашение за сигурност сред двете страни, съобщи Ройтерс.

Зеленски назова това " невиждано съглашение за сигурност ". Местна медия цитира Зеленски, като заяви, че съглашението ще остане в действие до влизането на Украйна в НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР