Бившият президент Тръмп официално е предполагаемият републикански кандидат за президент.Тръмп

...
Бившият президент Тръмп официално е предполагаемият републикански кандидат за президент.Тръмп
Коментари Харесай

Заключете го: Тръмп спечели републиканската президентска номинация за 2024 г. по време на първичните избори във вторник

Бившият президент Тръмп публично е хипотетичният републикански претендент за президент.

Тръмп завоюва номинацията на партията си за 2024 година във вторник, когато Джорджия, Мисисипи и щата Вашингтон организираха първичните избори.

Без останали огромни противници, както Тръмп, по този начин и президентът Байдън, който заключи номинацията на партията си по-рано вечерта, бяха на път да съберете всички или съвсем всички делегати за грабване в надпреварите във вторник, като поставите всеки от тях над върха и ги извършите хипотетичните претенденти за президент на Демократическата и Републиканската партия.

Бившият президент Тръмп приказва на празненство в нощта на изборите в Супер вторник на 5 март 2024 година в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида (AP Photo/Evan Vucci)

Тръмп и неговият правоприемник в Белия дом публично ще станат две огромни партийни номинации това лято, защото републиканците и демократите са домакини на своите национални конгреси за номиниране надлежно през юли и август.

Тръмп имаше 1078 делегати при започване на деня. Нуждаеха се от 1215, с цел да заключи номинацията.

Петдесет и девет делегати от Републиканската партия бяха за грабване в Джорджия, като 40 бяха заложени в Мисисипи и 43 в щата Вашингтон. Още деветнадесет делегати се избират в Хавай, където по-късно вечерта се организира партида на републиканците.

Тръмп опустоши 14 от 15-те първоначални избори и събрания на Републиканската партия в Супер вторник предходната седмица, което го приближи до формалното блокиране на републиканската президентска номинация за 2024 година А последният противник на Тръмп за номинацията, Ники Хейли, отпадна от конкуренцията в деня след Супервторник.

Президентът Байдън приказва на политическо събитие в Гофстаун, Ню Хейли (Fox News/Пол Стайнхаузер)

Реваншът през ноември сред Байдън и Тръмп е първият в конкуренцията за Белия дом от 1956 година, когато републиканският президент Дуайт Д. Айзенхауер победи някогашния губернатор на демократите Адлай Стивънсън от Илинойс, когато се изправиха за повторно.

Тръмп, предприемач, магнат за недвижими парцели и телевизионна риалити звезда, завоюва Белия дом през 2016 година, като разстрои претендента на Демократическата партия Хилари Клинтън. Но той беше надвит от Байдън четири години по-късно, когато се кандидатира за преизбиране.

Бившият президент Тръмп жестикулира в акция на 9 март 2024 година в Рим, Джорджия. (AP Photo/Mike Stewart)

Тръмп започва третата си кандидатура за Белия дом през ноември 2022 година Тръмп предходната година влезе в историята като първият президент или някогашен президент, изправен пред наказателни обвинявания.

Бившият президент е изправен пред четири огромни наказателни процеса и общо 91 обвинителни акта, както и присъда за 355 милиона $ за гражданска машинация, която Тръмп апелира. Но правните преплитания на Тръмп през последната година единствено подхраниха поддръжката му измежду републиканските гласоподаватели, издигайки го надалеч пред тогавашните му противници за номинацията.

Пол Щайнхаузер е политически кореспондент, основан в Ню Хемпшир.
Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР