Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се завърна в страната,

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се завърна в страната,
Коментари Харесай

Петро Порошенко се завърна в Украйна

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се завърна в страната, с цел да бъде изправен пред съда по обвинявания в държавна измяна, които той самият дефинира като " политически стимулирани ". Това съобщи " Гардиън ".

Порошенко беше посрещнат от няколко хиляди ликуващи поддръжници на летището в Киев, където дойде с полет от Варшава в понеделник сутринта. Някои от хората носеха плакати с надписи " Нуждаем се от народна власт " и " Спрете репресиите ".

Очаква се от летището някогашният държавен глава да се насочи напряко към съда, който ще се произнесе дали да го остави в ареста в очакване на следствие и правосъден развой.

Прокурaтурата в Украйна твърди, че Порошенко, притежател на сладкарската компания Roschen и един от най-богатите украински предприемачи, е взел участие в продажбата на огромни количества въглища, които са помогнали за финансирането на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна през 2014-2015 година

Активите на Порошенко бяха замразени в границите на следствието. Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 15 години затвор.

Бизнесменът упорства, че е почтен и упреква наследника си на президентския пост Володимир Зеленски , че се пробва да го дискредитира политически, с цел да отклони вниманието от проблемите на Украйна, в това число икономическите провокации и възходящия брой смъртни случаи от ковид.

Седмици наред Порошенко бе отвън Украйна и се срещаше с политически водачи в Брюксел, Берлин и други европейски столици.
 В Украйна съзряха
В Украйна съзряха " спецоперация " на Порошенко против Зеленски

Това щяло да бъде " ритник за мързеливия артист "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР