Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва
Коментари Харесай

Тръмп поиска 10 трилиона долара компенсация от Китай

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Китай би трябвало да заплати 10 трилиона щатски $ като отплата за вредите, породени от пандемията единствено на Съединени американски щати, до момента в който за останалия свят тази сума ще бъде даже доста по-висока, оповестява „ Дойче Веле “, цитарат от БГНЕС.

Водещият на „ Фокс нюз “ помоли някогашния президент да разяснява изказването му от 6 юни, че всички страни би трябвало да се обединят и да изискат от Китай най-малко 10 трилиона $, с цел да компенсира загубите от пандемията.

" Тази цифра е доста по-висока, само че това е всичко, което те могат да платят. И ние приказваме единствено за заплащания към нас, за останалата част на света тази цифра е даже по-висока ", сподели някогашният началник на Белия дом. „ Цели страни бяха унищожени поради това, което направиха “, продължава Тръмп.

В същото време някогашният американски президент се оплака, че неговата администрация е подложена на критика, че допуска, че пандемията е можела да стартира вследствие на приключване на зараза от Института по вирусология в Ухан. Според него, тази рецензия се оказва „ безусловно безпочвена “. " Надявам се, че това се е случило инцидентно или заради непросветеност на някого ", продължава Тръмп, базирайки се на аргументите за експлоадирането на ковид. " Но както и да е, Китай би трябвало да окаже помощ. "

В края на май американският президент Джо Байдън разгласи, че сега американската разследваща общественост няма задоволително информация, с цел да каже сигурно по какъв начин е почнало разпространяването на новия ковид: от контакт на човек със инфектирано животно или случай в лаборатория. Американският водач разпореди на разследващата общественост да " удвои напъните ", с цел да изследва всички налични данни и да му приготви нов отчет по тази тематика след 90 дни.

На 23 май „ The Wall Street Journal “ разгласява изказване, базирайки се на данни от американското разузнаване, че минимум трима китайски учени от Института по вирусология Ухан от КНР са били тежко заболели през ноември 2019 година, което може да приказва в интерес на теорията за изкуственият генезис на новия ковид.

Както съобщи Жао Лиджиян, формален представител на китайското външно министерство на постоянния брифинг на 24 май, изявления в медиите, че няколко учени от института са били лекувани в болница през ноември 2019 година, още преди китайските управляващи да разгласят появяването на незнайна тогава болест, не са правилни.

През март интернационална група специалисти разгласява отчет за пътешестване до Китай през януари-февруари, с цел да проверява произхода на новия ковид. Експертите не могат да стигнат до еднопосочно умозаключение. Според окончателния документ на задачата, оповестен в Женева, те смятат за най-вероятния сюжет, съгласно който коронавирусът е бил предаден сред животни, а по-късно и на хората, минимум евентуалният сюжет е появяването на SARS-CoV-2 в лабораторни условия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР